Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ціни дивують аграріїв — яка вартість тони кукурудзи 18 серпня

Розбиралися, як змінювалися ціни на основне фуражне зерно, яке вирощують українські аграрії, впродовж серпня 2023 року

Фото: УНІАН, Pixabay. Колаж: Pro Гроші

Кукурудза 18 серпня трохи подорожчала

Фото: УНІАН, Pixabay. Колаж: Pro Гроші

Кукурудза – це основне фуражне зерно, яке вирощують у світі. Обсяги її вирощування постійно збільшуються, що залежить насамперед від високого попиту. В Україні обсяг виробництва кукурудзи за останній рік практично досяг рекордного значення – приблизно 30 млн тонн.

Сайт Pro Гроші посилаючись на сайт з аналітики Tripoli.land, розповідає, скільки коштує кукурудза 18 серпня.

Вартість кукурудзи 18 серпня

Станом на 18 серпня середня ціна за одну тонну кукурудзи становить 5 877 гривень з НДС. Ці дані були виявлені після аналізу 27 цін, зібраних вибірково. У порівнянні з минулим тижнем ціни трохи підвищились.

У період з 8 по 15 серпня поточного року середня ціна за одну тонну кукурудзи становила 5 774 гривень з НДС.

Важливо зазначити, що ціна на кукурудзу протягом даних днів залишалася стабільною, не зазнавши суттєвих коливань. На початку звітного періоду, з 8 по 10 серпня, середня ціна знаходилася на рівні 5 116 гривень, і це значення підтверджує відсутність раптових змін.

Далі, з 11 по 14 серпня, можна було спостерігати зростання ціни на кукурудзу до 5 141 гривні за тонну. А ось 15 серпня вартість зернової культури зросла до 5 171 гривні за тонну.

Що буде в Україні з врожаєм зернових

Як ми вже писали раніше, урожай зернових в Україні у 2023 році очікується вищим, ніж минулого року. Пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства повідомила, що добрі погодні умови призвели до майже рекордної врожайності зернових культур (до 51,8 ц/га), що дозволить значно збільшити виробництво врожаю.

Попри те, що загальна площа посівних зменшилася на 980 000 гектарів, прогнозується позитивний результат. По оцінках, у 2023 році в Україні будуть зібрані:

  • 20,9 млн тонн пшениці;
  • 5,8 млн тонн ячменю;
  • 28,1 млн тонн кукурудзи.

Валове виробництво олійних культур, зокрема соняшнику, сої та ріпаку, зменшилося на 550 тисяч тонн порівняно з попереднім роком. Проте, урожай цукрового буряку зросте з 9,9 млн тонн до 13,7 млн тонн, відзначають експерти.

РФ обстріляла торгове судно у Чорному морі

Російський корабель обстріляв іноземне судно біля Чорного моря.Ворог відкрив вогонь у бік вантажного корабля, що прямував під прапором Палау до українського порту в Ізмаїлі.

Повідомлення від Міноборони РФ підтверджує, що патрульний корабель "Василь Биков" відкрив попереджувальний вогонь після того, як судно не зупинилося для перевірки. Російські військові висадилися на борт судна за допомогою вертольота, оглянули його і дозволили продовжити маршрут.

Інформація щодо точного місця та намірів судна розходиться. Зв’язатися з екіпажем чи власниками судна не вдалося.

Раніше ми повідомляли, що відбувалося з вартістю ячменя 8 серпня. Також ми писали, скільки коштує пшениця на світовому ринку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.