Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Цінопад на ринку зерна – що відбувається з вартістю ячменя

В серпні після піку вартості зернової культури українського виробництва спостерігалося падіння ціни

Фото: УНІАН, Pixabay. Колаж: Pro Гроші

В Україні знизилися ціни на ячмінь

Фото: УНІАН, Pixabay. Колаж: Pro Гроші

Українська агропродукція має велике значення для світового ринку. Проте зрив "зернової угоди" викликав логістичні труднощі, що своєю чергою позначається на вартості сільськогосподарської продукції, зокрема ячменю.

Сайт Pro Гроші, посилаючись на сайт з аналітики Tripoli.land, розповідає, скільки коштує ячмінь 8 серпня.

Яка вартість ячменя в Україні

Динаміка цін на ячмінь українського виробництва привертає увагу. На сьогодні, а саме 8 серпня, його середня вартість в Україні становить 3 911 гривень за тонну з урахуванням ПДВ. Ціни на цю культуру за останні дні різко знизилися.

Вартість ячменя
Вартість ячменя
Фото: Скриншот: Pro Гроші

Ще на початку серпня вартість ячменю за тонну перевищувала 4 000 гривень, а на піку (1 серпня) навіть досягла 4 124 гривень. Наразі ціни на цю зернову культуру знаходяться майже на мінімальному рівні за останній тиждень.

Що впливає на вартість зернових культур

Система формування цін на зернові дуже вразлива. Ціни визначаються попитом та пропозицією, які, своєю чергою, залежать від багатьох факторів, а саме:

  • кількість споживачів, які готові придбати зерно;
  • платоспроможність клієнтів;
  • урожайність, яка залежить від погодних умов.

На ціни також впливають політичні події. Наприклад, війна в Україні призвела до глобальних змін на світовому ринку. Адже відбулося скорочення виробництва зерна в Україні та порушення експортних потоків, що призвело до зростання цін.

Яка вартість пшениці на світовому ринку

Росія є одним із головних постачальників пшениці на світовий ринок. У поточному році вона планує встановити рекордний урожай зернових та продати їх за кордон.

Проте через атаки України на російські військовий корабель та нафтовий танкер у Чорному морі, у країни-агресора виникли певні проблеми з експортом. Тому ціни на пшеницю 7 серпня зросли. В Чикаго ф'ючерси на зерно стрімко збільшилися на 3,4%, до 6,545 долара за бушель.

Раніше ми повідомляли, що відбувається на світовому ринку зерна. Також ми писали, що буде зі світовими цінами на зерно після зриву угоди.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.