Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Чи можуть українці перетнути кордон лише з паспортом в "Дії" – пояснюємо

Розповідаємо, чи можуть українці виїхати за кордон, маючи лише електронні документи у застосунку "Дія"

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Чи можна виїхати за кордон лише з паспортом в "Дії"

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Щоб виїхати за кордон під час війни, достатньо мати внутрішній паспорт громадянина України та закордонний паспорт. Однак, чи можна перетнути кордон з документом в застосунку "Дія"?

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Чи можна перетнути кордон з документами в "Дії"

Електронні документи в "Дії" можна використовувати нарівні з внутрішнім паспортом лише у межах України. Виїхати за кордон з електронними документами поки що не можна, для цього потрібно визнання застосунку за межами країни.

Під час воєнного стану виїжджати за кордон можна з такими документами:

  • з паспортом громадянина України для виїзду за кордон;
  • по внутрішньому паспорту громадянина України — можливо для осіб (жінок, дітей та інвалідів), які евакуйовуються із районів ведення бойових дій. (йдеться про раніше досягнуті домовленості із суміжними країнами);
  • по закордонному паспорту старого зразка (не біометричний), якщо він є чинним;
  • на підставі паспорта громадянина України для виїзду за кордон, строк дії якого продовжений.

У разі, якщо людина хоче повернутися в Україну, але має лише електронні документи, то в’їзд на територію країни буде здійснюватись персонально за окремим рішенням, що прийматиметься за результатами поглибленого контролю і проведення процедури ідентифікації особи.

Українці можуть отримати безплатні продукти за допомогою "Дії"

Отримати безплатні продуктові набори можна у мережі супермаркетів АТБ. Для цього потрібно залишити свою заявку на порталі "єДопомога", після чого людина отримає сертифікат, кошти з якого можна перевести у готівку на касах магазинів та розрахуватися за продукти.

Сертифікат заздалегідь оплатили небайдужі українці та благодійники, аби в тих, то потребує цього, була можливість придбати продукти.

Щоб отримати безплатний продуктовий набір потрібно:

  • зареєструватись на платформі;
  • залишити заявку на допомогу, обравши з переліку партнерів допомоги мережу супермаркетів АТБ.

Коли благодійник вибере заявку та здійснить оплату, ви отримаєте код в електронному кабінеті на платформі та смс-повідомлення на номер мобільного телефону. Щоб скористатися допомогою, при купівлі товару на касі потрібно надати цифри коду з СМС або показати підписку "єДопомога" зі штрих-кодом для сканування.

Номінали сертифікатів – 200, 500 та 1 000 гривень. Він є одноразовим, а використати його можна у будь-якому магазині АТБ.

Раніше ми розповідали, як оформити допомогу на дитину в "Дії". Також ми писали, що нового з'явиться в застосунку "Дія" у 2023 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.