Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Це точно замінить свічки: альтернатива на час відключення світла

Ці предмети працюють навіть, коли немає електроенергії, адже вони живляться від акумулятора

Колаж: Pro Гроші

Відключення електроенергії відбуваються за графіками

Колаж: Pro Гроші

Росія продовжує ракетні атаки по об'єктах цивільної та критичної інфраструктури України. Через це багато українців залишаються без світла. Однак сьогодні для освітлення приміщення можна використовувати не лише свічки та ліхтарики, але й альтернативу.

Розповідаємо про варіанти для освітлення приміщення.

Світлодіодна стрічка-наклейка. Вона гнучка і на ній розташовані світлодіоди. Зазвичай її ширина близько 8 чи 10 мм.

Така річ працює навіть, коли немає світла, адже вона може живитися від акумулятора. Головне розрахувати, щоб вихідна напруга батареї не перевищувала робочої напруги світлодіодної стрічки. В іншому випадку це призведе до незворотного пошкодження світлодіодної стрічки.

Стрічку ви можете розмістити на будь-які поверхні.

Світлодіодні ліхтарі. Вони споживають мінімум енергії. Такі ліхтарики дуже компактні та максимально економно витрачають електроенергію з акумулятора або батарейки.

Гірлянди на батарейках. Вони можуть працювати до 3 днів, однак це залежить більше від батарейок. У будь-якому випадку, якщо світла не буде, то вона врятує вас.

Стабілізаційні відключення електроенергії

Раніше ми писали, що вони відбуваються за графіками, для балансування роботи енергомереж. Також такі відключення застосовують у випадку ракетного обстрілу енергетичних об'єктів, щоб була можливість швидко та якісно ліквідувати наслідки прильотів та стабілізувати роботу об'єктів.

Подивитися графік відключення електроенергії у конкретному місті можна на сайті компанії, що обслуговує цей регіон:

Раніше ми писали, чи зміняться тарифи на електроенергію після російських ракетних обстрілів. Також ми розповідали, коли припинять відключати електроенергію. Більше про відключення електроенергії читайтев нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.