Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Безпека понад усе: яка корисна послуга доступна клієнтам Київстару і Vodafone

Київстар і Vodafone пропонують клієнтам можливість підключити на один гаджет кілька номерів без необхідності різних SIM-карт

Фото: poltava.to, Vodafoninfo, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть підключити eSIM і мати кілька різних номерів на смартфоні

Фото: poltava.to, Vodafoninfo, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Абоненти мобільних операторів Київстар і Vodafone мають змогу користуватися віртуальною SIM-карткою. Це чіп, який виробники смартфонів встановлюють при виготовлені пристроїв. З його допомогою можна, шляхом сканування QR-коду, завантажити цифрову сімку.

Сайт Pro Гроші розповідає, що для цього потрібно та які переваги дає віртуальна SIM-карта.

Як підключити кілька номерів клієнтам Київстару

Спершу важливо переконатися, що ваша модель телефону дійсно підтримує цю технологію. Для підключення потрібно відвідати офіційний сайт мобільного оператора чи фізичний магазин, далі обрати один з наявних тарифів, оплатити його і чекати на запрошення з QR-кодом, що прийде на пристрій.

Залишається тільки відсканувати код смартфоном, що активує можливість підключення кількох номерів. Загалом Київстар дозволяє використовувати через eSIM до п’яти різних номерів. Плюс не втрачається змога застосування звичайної сімки, нею можна доповнити кількість доступних номерів на одному телефоні.

Тарифи Київстару різноманітні та коштують від 150 до 300 гривень. Найдешевший "LOVE UA Світло" пропонує такі послуги:

  • 15 ГБ мобільного Інтернету;
  • 5 ГБ роумінгу в 27 країнах;
  • безлім на дзвінки в мережі Київстар;
  • 150 хв на дзвінки іншим мобільним операторам.

Як підключити eSIM клієнтам Vodafone

Швидко замінити фізичну сімку на цифрову можна в застосунку самообслуговування My Vodafone. Для цього потрібно здійснити такий алгоритм дій:

  • обрати в розділі "Послуги" пункт "Операції з SIM-карткою";
  • натиснути на підпункт "Заміна SIM на eSIM";
  • оплатити вартість з мобільного рахунку (100 грн);
  • ввести адресу електронної пошти для отримання профілю картки та коду;
  • після надходження віртуальної сімки на емейл повернутися в додаток і завершити активацію, користуючись підказками.

Переваг використання досить багато. Наприклад, віртуальну картку не потрібно купувати в магазині, тож економиться час на похід у фізичний пункт продажу. Також для eSIM не передбачено окремий слот у смартфоні, отже його можна зайняти додатковою карткою.

І найголовніше – наявність вищого рівня безпеки. Адже цифрову технологію неможливо пошкодити, втратити або витягнути, що є хорошим бар’єром для шахраїв.

Які смартфони найбезпечніші в 2023 році

Раніше ми повідомляли про пристрої, які дуже важко використати зловмисникам у своїх цілях. До таких відносять модель Silent Circle Blackphone 2 з розширеними функціями безпеки: шифруванням диска і додатком Silent Phone для конфіденційного спілкування. Початкова ціна гаджета – 800 доларів (29 679 грн).

Ще один пристрій у списку – Bittium Tough Mobile 2C. Він оснащений двома операційними системами, вбудованими у програмне забезпечення. Також при покупці нові власники отримують безплатний ключ безпеки Yubiko 5 NFC. Вартість – 1 800 доларів (66 778 грн).

Нарешті, модель Purism Librem 5 створений на ОС Linux, що робить смартфон одним з найбезпечніших у світі. Він має три вимикачі для Wi-Fi, BT та камер, а важливі трекери вимкнені за умовчанням. Ціна гаджета – 1 999 доларів (74 161 грн).

Раніше сайт Pro Гроші писав, що абонентам Київстару та Vodаfone доведеться по-новому поповнювати рахунок. Також ми повідомляли, що абоненти Київстару можуть отримати гроші на рахунок і розповідали, що потрібно зробити.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.