Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Без зв'язку не залишимось! Як підключитись до внутрішнього роумінгу

Розповідаємо, як у разі відсутності мобільного зв'язку переключитися на операторів інших мереж

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

У разі відсутності мобільного зв'язку можна підключитись до внутрішнього роумінгу

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

15 листопада Росія знову завдала ракетних ударів по території України та пошкодила об'єкти енергетичної інфраструктури, через це в українців почали виникати проблеми з мобільним зв'язком.

Сайт Pro Гроші розповідає, як переключитися на мережі інших мобільних операторів.

Внутрішній роумінг

Внутрішній роумінг в Україні запровадили ще на початку березня, після повномасштабного вторгнення РФ. Цей роумінг підтримує SIM-картки Vodafone, Київстар та lifecell.

Щоб підключити цю функцію, необхідно вимкнути автоматичний вибір мережі в налаштуваннях телефону (Android: налаштування – мобільна мережа (або підключення) – оператор, iOS: параметри – стільникові дані – вибір мережі).

Потім потрібно:

  • знайти та вибрати доступну мережу: Vodafone UA, UA-KYIVSTAR або LIFECELL;
  • якщо підключитися не вдалося, спробувати ще раз або вибрати іншу мережу;
  • після підключення перевірити можливість здійснювати дзвінки та надсилати SMS.

При переході до іншого оператора тарифи не змінюватимуться. Однак слід щодня перевіряти, чи не з'явився зв'язок у свого оператора і, якщо робота мережі стабілізувалася, повертатися до нього.

При підключенні працюватимуть лише дзвінки та SMS. Щоб користуватися інтернетом через мережу "чужого" оператора, потрібно включити можливість підключення до мережі в роумінгу, для цього потрібно виконати такі дії:

  • на Android ця функція називається "Передача даних у роумінгу" (у налаштуваннях мережі);
  • на iOS – "Роумінг даних" (у розділі "Стільникові дані").

Чому при відключенні світла зникає мобільний зв'язок

Мобільна мережа потребує постійного живлення електрикою. Аби продовжити стабільну роботу, застосовуються додаткові ресурси. Зазвичай це батареї, які автоматично вмикаються, коли припиняється централізоване електроживлення. Вони можуть забезпечити роботу ще на 4-5 годин.

Ще один спосіб забезпечити роботу мережі – генератори. Вони дуже виручають, але їх кількість і час роботи обмежені. Тому вони зазвичай є на важливих вузлових майданчиках зв’язку та ключових базових станціях, які можуть підтримувати найбільший відсоток покриття.

Повторні відключення електроенергії протягом дня також суттєво впливають на доступність зв’язку. Якщо акумуляторна батарея витратила свій заряд, їй потрібен тривалий час для підзарядки.

Раніше ми розповідали, що відбувається в енергосистемі України після російських ракетних обстрілів 15 листопада. Також ми писали, як атака РФ вплине на енергосистему країн-сусідів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.