Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Банк Англії змінює дизайн усіх банкнот – як виглядають нові купюри

У Великій Британії презентували нові банкноти, на яких зображений король Карл ІІІ

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Банк Англії представив дизайн банкнот із зображенням нового короля Британії Карла III

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Банк Англії представив банкноти з королем Карлом ІІІ. Портрет короля з'явиться на всіх чотирьох банкнотах (5, 10, 20 і 50 фунтів стерлінгів).

Про це банк повідомив на своєму сайті 20 грудня 2022 року.

Нові банкноти почнуть надходити в обіг з середини 2024 року. Водночас наявні банкноти з королевою Єлизаветою II також можна буде використовувати. Банкноти будуть перебувати в обігу одночасно.

Нові банкноти будуть друкуватися тільки для заміни зношених і для задоволення будь-якого загального збільшення попиту на банкноти. Підхід банку відповідає рекомендаціям королівського двору і спрямований на мінімізацію екологічних і фінансових наслідків таких змін.

Британський фунт з портретом Карла ІІІ

Британський фунт з портретом Карла ІІІ

Британський фунт з портретом Карла ІІІ

Британський фунт з портретом Карла ІІІ

Нагадаємо, що раніше в поштові відділення Великої Британії почали надходити монети з портретом короля Карла ІІІ. Вартість такої монети 50 пенсів.

Який спадок отримав Карл III від королеви Єлизавети II

Окрім корони, британський монарх отримав у спадок особистий статок королеви. За підрахунками видання Forbes, королева Єлизавета II залишила понад 500 мільйонів доларів особистих активів за 70 років перебування на престолі.

Водночас список найбагатших людей від Sunday Times 2022 показав, що статки королеви склали приблизно 370 мільйонів фунтів стерлінгів (426 мільйонів доларів), що на 5 мільйонів фунтів більше, ніж у попередньому році.

Королева також успадкувала майже 70 мільйонів доларів від її матері, коли та померла у 2002 році, зокрема, інвестиції у картини, колекцію марок, вишукану порцеляну, коштовності, коней.

Також, за даними Forbes, станом на 2021 рік монархія володіла нерухомістю на суму майже 28 мільярдів доларів, яку неможливо продати. Це включає:

  • Землі Корони: $19,5 млрд;
  • Букінгемський палац: $4,9 млрд;
  • Герцогство Корнуолл: $1,3 млрд;
  • Герцогство Ланкастер: $748 млн;
  • Кенсінгтонський палац: $630 млн;
  • Землі Корони у Шотландії: $592 млн.

Таким чином, особистий статок королеви буде додано до власного статку короля Карла III.

Раніше сайт Pro Гроші писав, скількома банкнотами володіє кожен українець. Також ми розповідали, які банкноти вийдуть з обігу в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.