Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Пішла епоха. Коли з'являться банкноти з портретом наступника Єлизавети ІІ

На фунтах стерлінгах нового зразка з'явиться король Карл III, проте дизайн банкнот не зміниться

Фото: The Royal Family, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Великобританія введе в обіг банкноти з королем Карлом III

Фото: The Royal Family, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Банкноти нового фунта стерлінгів із портретом короля Карла III будуть представлені до кінця року. Вони надійдуть в обіг до середини 2024 року.

Про це повідомляє Politico.

Видання цитує заяву Банку Англії, в якій говориться, що портрет короля з'явиться на існуючих дизайнах усіх чотирьох полімерних банкнот.

"Це буде продовження поточної полімерної серії, і жодних додаткових змін до дизайну банкнот не вноситиметься", – йдеться у повідомленні.

Зараз на всіх банкнотах Великобританії можна побачити портрет королеви Єлизавети II, яка померла 8 вересня.

Відповідно до вказівок королівської родини, щоб звести до мінімуму екологічні та фінансові наслідки зміни монарха, існуючі запаси банкнот із зображенням королеви Єлизавети II, як і раніше, випускатимуться в обіг.

Поточні банкноти залишаться законним платіжним засобом та будуть вилучені з обігу лише у разі зносу чи пошкодження. Вони будуть у зверненні разом з тими, що присвячені королю Карлу III.

Який спадок отримав Карл III від королеви Єлизавети II

Окрім корони, британський монарх отримав у спадок особистий статок королеви. За підрахунками видання Forbes, королева Єлизавета II залишила понад 500 мільйонів доларів особистих активів за 70 років перебування на престолі.

У той же час, список найбагатших людей від Sunday Times 2022 показав, що статки королеви склали приблизно 370 мільйонів фунтів стерлінгів (426 мільйонів доларів), що на 5 мільйонів фунтів більше, ніж у попередньому році.

Королева також успадкувала майже 70 мільйонів доларів від її матері, коли та померла у 2002 році, зокрема, інвестиції у картини, колекцію марок, вишукану порцеляну, коштовності, коней.

Також, за даними Forbes, станом на 2021 рік монархія володіла нерухомістю на суму майже 28 мільярдів доларів, яку неможливо продати. Це включає:

  • Землі Корони: $19,5 млрд
  • Букінгемський палац: $4,9 млрд
  • Герцогство Корнуолл: $1,3 млрд
  • Герцогство Ланкастер: $748 млн
  • Кенсінгтонський палац: $630 млн
  • Землі Корони у Шотландії: $592 млн.

Таким чином, особистий статок королеви буде додано до власного статку короля Карла III.

Раніше ми писали, як змінилося життя британців під час правління Єлизавети II. Також ми розповідали, чи буде масштабний ребрендинг після смерті королеви.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.