Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

10 копійок за ціною 30 тисяч – як відрізнити цінну монету від звичайних (фото)

Нумізматика доводить, що навіть найзвичайніші речі можуть мати свою унікальність та цінність

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть заробити великі гроші на 10 копійках

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

10 копійок – це, здавалося б, невеликий номінал монети, який мало хто помічає. Однак, не всі монети однакові, і є рідкісні екземпляри, які можуть приносити значну кількість грошей своїм власникам. Навіть та "проста" монета номіналом 10 копійок може бути дуже цінною.

На платформі Violity, де проводяться торги та продажі антикварних предметів, недавно з'явився лот, який прикував увагу багатьох нумізматів та колекціонерів.

Який вигляд має монета

На фотографіях, які розмістив власник монети, видно, що ця 10 копійок має особливості, які роблять її унікальною. Замість звичного зображення герба, на цій монеті можна побачити "опуклий" щит та "втиснутий" тризуб.

 | Фото: Violity
 | Фото: Violity
 | Фото: Violity
 | Фото: Violity

На аукціоні продають 10 копійок за 30 тисяч гривень

Фото: Violity

На аукціоні продають 10 копійок за 30 тисяч гривень

Фото: Violity

На аукціоні продають 10 копійок за 30 тисяч гривень

Фото: Violity

На аукціоні продають 10 копійок за 30 тисяч гривень

Фото: Violity

Копійка було виготовлена Луганським верстатобудівним заводом. Такі монети карбували англійськими штемпелями, тому їх називають "Англійка".

Ці монети стали рідкісними через курйозні обставини. Під час карбування були використані браковані пуансони, і ескізи з помилками були відправлені до Великої Британії. Це призвело до виробництва монет з неправильними характеристиками, які не повинні були потрапити в обіг. Замість цього, ці монети планувалося переплавити. Однак зараз вони іноді з'являються на аукціонах, і це робить їх особливо цінними для колекціонерів.

Скільки коштує монета на аукціоні

Ціна на ці монети може значно варіюватися в залежності від їхнього стану та популярності серед нумізматів. Чоловік із Львова, який виставив цей лот на торги, оцінив його вартість у 30 тисяч гривень. І варто відзначити, що ця ціна зацікавила багатьох нумізматів, оскільки за лотом стежать 110 осіб.

Яку монету можна продати за 7 тисяч гривень

Українці можуть вигідно продати монети номіналом 25 копійок 1992 року. Існує два різновиди цієї монети, а саме: 5.1ААв і 5.1ДАг. Вони мають однаковий аверс, але основні відмінності проявляються у реверсі та гурті монети.

Основна різниця полягає в зображенні листя та зерен, яке на монетах 5.1ААв і 5.1ДАг прокарбоване відмінно. Крім того, на монеті 5.1ДАг можна помітити хвостики букви "Ї", які не торкаються букви "Н".

Велику цінність для колекціонерів має 25 копійок типу 5.1ДАг. Їхня середня ціна на аукціонах коливається від 5 000 до 7 000 гривень. Були випадки, коли ця монета продавалася за значно вищими сумами – 13 503 гривні та навіть 17 400 гривень.

Раніше ми повідомили, що в Україні з’явилася нова партія пам’ятних монет від Нацбанку. Також ми писали, за яку монету можна отримати 11 тисяч гривень.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.