Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українцям пропонують гранти до 100 000 доларів – хто має шанс отримати гроші

В рамках програми USAID "Конкурентоспроможна економіка України" очікується надання 25 грантів

Фото: Unsplash, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

БІзнесу в Україні пропонують гранти до 100 000 доларів

Фото: Unsplash, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Український бізнес може подати заявку на отримання гранту в розмірі від 75 до 100 тисяч доларів. Кошти передбачено для переробних підприємств, які здійснюють діяльність з виробництва інноваційних продуктів та прагнуть до скорочення ручної людської праці. Останній етап подання завершиться 15 грудня.

Про це йдеться на сайті центру розвитку "Час Змін".

Гранти можуть отримати підприємства переробної промисловості (секція С КВЕД – 2010). Діяльність бізнесу може включати:

  • впровадження інноваційних рішень бізнес-моделей;
  • купівлю програмного та апаратного забезпечення для вдосконалення процесів/продуктів/технологій;
  • випуск технологічно нового або вдосконаленого продукту;
  • сертифікацію на відповідність національним або міжнародним стандартам якості та безпечності;
  • маркетингове просування на українському та закордонних ринках;
  • застосування передових виробничих рішень, наприклад, 3D-друк, встановлення роботехніки, застосування штучного інтелекту тощо.

Але фінансову допомогу не призначатимуть підприємствам, які працюють у сфері виробництва підакцизних товарів, продуктів перероблення нафти, фармацевтичних препаратів, зброї чи продукції, яка має подвійне призначення. Плюс шлях до гранту закритий для бізнесу, що займається поліграфією.

Під час другого етапу, після 15 грудня, незалежний комітет з грантового відбору буде оцінювати всі заявки на основі детальних критеріїв. Після цього Програма USAID ухвалить остаточне рішення щодо переможців конкурсу та майбутніх власників грантових коштів.

Ще одна грантова програма для бізнесу

Раніше ми розповідали, що українські підприємці, які працюють у сфері впровадження заходів з покращення енергоефективності, могли отримати 10 000 євро на розвиток. Конкурс оголосила громадська організація "Міжнародна фундація розвитку" для фінансової підтримки бізнесу:

  • приватних промислових підприємств виробничого сектору;
  • підприємств, постраждалих від активних бойових дій.

Пріоритет надавали бізнесу, який був змушений тимчасово змінити розташування, тобто переміститися до інших адміністративно-територіальних одиниць через війну. Кошти в розмірі 10 000 євро можна витратити на фінансування енергоефективних заходів. Їх визначали заздалегідь у грантовому договорі за результатом енергоаудиту.

Раніше сайт Pro Гроші писав, хто може отримати нові гранти від Міністерства цифрової трансформації. Також ми повідомляли про новий грант для підприємців і розповідали, як отримати 25 000 євро на розвиток бізнесу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.