Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

NovaPay планує зміни – що чекає на українців вже найближчим часом

Компанія хоче ще більше розширити коло послуг, а тому вони роблять все можливе

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Для українців будуть доступні нові послуги

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Цьогоріч NovaPay першою в країні отримала розширену ліцензію Національного банку. Завдяки їй компанія зможе відкривати рахунки, випускати платіжні картки та надавати послуги еквайрингу для фізичних та юридичних осіб. Однак програма не матиме державних гарантій.

Про це пише Мінфін.

Полегшити нові фінансові операції повинен мобільний додаток. Наразі він знаходиться на фінальному етапі розробки.

"Нові можливості для розширення послуг сприяли оновленню нашої бізнес-моделі та стратегії. Ось чому наприкінці 2023 року — на початку 2024-го й українці, і компанії зможуть відкрити у нас рахунки", — розповідає СЕО NovaPay Андрій Кривошапко.

Виходить, що вже у найближчому майбутньому люди зможуть не лише здійснювати стандартні платежі. Для них буде доступно оформлення посилки у кредит та розділ її вартості на щомісячні оплати.

Також NovaPay хоче ще більше розширити коло послуг. Саме тому компанія планує зробити все можливе, аби сервіс мав той же функціонал, що й банківські картки.

Як отримати доступ до програми

Зареєструватися в NovaPay можна буде з допомогою "Дії". Відкрити та обслуговувати рахунок можна безплатно. Також, якщо ви створите рахунок, то потім зможете отримати нові платіжні картки. Вони прийдуть у відділення пошти чи до поштомата.

Відсутність державних гарантій

Однак вкладення клієнтів NovaPay не матимуть гарантій від Фонду вкладів фізичних осіб, як від державних банків.

"NovaPay надає виключно платіжні послуги, нині у нас немає депозитів як продукт для клієнтів. Усі небанківські фінустанови в Україні, включаючи Novapay, регулюються НБУ. Він розробив низку механізмів захисту клієнтів. Наприклад, фінансові установи не мають права розпоряджатися клієнтськими коштами та повинні відкривати спеціальний рахунок у банку для їх збереження", — додає Кривошапко.

Тобто, такий механізм все-таки частково захищатиме клієнтів. Саме тому вони зможуть повернути собі гроші з власного рахунку.

Яку ще послугу запустила Нова пошта

Раніше сайт Pro Гроші вже писав про те, що Нова пошта відновлює послугу безпечних онлайн-угод "Сейф-сервіс". Вона не працювала останні два роки.

Вперше у тестовому режимі послугу перевірили у 2022 році. Однак через певний період її скасували, адже побільшало випадків шахрайства. Виходить, що клієнти отримували від зловмисників СМС з номером недійсної експрес-накладної та посилання на підробні сайти для оплати.

Тепер онлайн-придбання через "Сейф-сервіс" відбуватиметься лише у мобільному застосунку Нової Пошти. Покупцю надсилатимуть повідомлення із номером накладної та можливістю сплатити замовлення.

Раніше сайт Pro Гроші пояснював, чому українців можуть оштрафувати за продажі через Нову пошту. Також ми розповідали, у яких європейських країнах працює Нова пошта.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.