Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українці можуть оплачувати світло за себе і сусіда: як це працює

Розповідаємо, як українцям сплачувати за електроенергію за декількома особовими рахунками

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть сплачувати за світло одразу за декількома особовими рахунками

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть сплачувати за спожиту електроенергію за декількома особовими рахунками. Це стане в пригоді клієнтам, які є власниками більше ніж однієї квартири, або тим, хто хоче допомогти сплатити рахунки, наприклад, бабусі чи одиноким сусідам.

Сайт Pro Гроші розповідає, що для цього потрібно.

Отже, сплатити за спожите світло за декількома особовими рахунками можна на онлайн-сервісах YASNO.

Наприклад:

  • через особистий кабінет

Щоб приєднати додаткові особові рахунки, варто в Особистому кабінеті натиснути кнопку "Додати особовий рахунок" та заповнити усю необхідну інформацію. Після цього у правому верхньому куті вашого кабінету відображатимуться всі додані особові рахунки.

Таким чином ці дані більше не треба буде вводити. Крім того, функціонал кабінету дозволяє додавати необмежену кількість особових рахунків.

  • у чатботах у Viber та Telegram

Тут можна підключити по 5 особових рахунків та швидко сплачувати за потреби.

  • через сервіси Оплата за адресою та Оплата за особовим рахунком

Тут можна здійснювати оплати за інших клієнтів, адже не потрібно реєструватися. Тобто, клієнту достатньо лише ввести номер особового рахунка або адресу.

Ці сервіси зручно використовувати, якщо є потреба у разовій допомозі в оплаті за електроенергію.

"Сервіси YASNO дозволяють сплачувати за електроенергію у декілька кліків. Це зберігає час, тому нам би хотілось, щоб якомога більше клієнтів користувались ними. Але ми розуміємо, що є клієнти, котрим уже складно опанувати ці технології, то ж закликаємо допомагати вашим бабусям, дідусям та самотнім сусідам. У вас це займе менш як хвилину, а їм збереже години дорогоцінного часу", – підкреслив генеральний директор YASNO Сергій Коваленко.

Що буде з боргами за світло після війни

Як відомо, після повномасштабного вторгнення Росії багатьом українцям стало надто складно оплачувати комунальні послуги. Тож деякі громадяни накопичили борги, зокрема й за світло. Наразі постачальники через воєнний стан в Україні не можуть "відрізати" світло боржникам або нараховувати пеню та штрафні санкції. Але після війни, як наголошують у компанії YASNO, усе може змінитися.

"Якщо після перемоги у вас буде найбільший борг, ви будете перші в черзі на відключення. Є інші незручності – органи соцзахисту можуть відмовити у наданні субсидії, коли комунальні послуги не оплачені", — додав Коваленко.

Раніше ми розповідали, як українцям оформити субсидію через ПФУ. Також ми писали, чи є знижки на комунальні послуги в учасників бойових дій.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.