Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Тарифи не зміняться, але платити можна менше – як економити на елекроенергії

Розповідаємо, за допомогою чого можна економити на електроенергії, та як це робити

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Як економити на електроенергії

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Рахунки за електроенергію не перестають дивувати, тим паче взимку. Більшість людей неодноразово замислювались, яких заходів можна запобігти, щоб сума в платіжці дивувала, але приємно.

Сайт Pro Гроші розповідає, як можна економити на електроенергії і при цьому задовільняти всі свої потреби.

Що для цього потрібно

Більшість електроприладів потрібно вимикати на ніч, користі вони не принесуть, але суму в платіжці значно збільшать. Якщо вони підключені через подовжувач, все одно йде витрата електроенергії, тому слід вимикати його з розетки, або виймати вилки приладів, які до нього приєднані.

Найчастіше люди навіть не замислюються, що можна на ніч вимикати такі прилади:

  • бойлер;
  • телевізор;
  • Wi-Fi-роутер;
  • зарядку для телефона;
  • мікрохвильову піч;
  • кавомашину;
  • тостер;
  • електрочайник.

Серед усіх побутових приладів бойлер споживає найбільше електроенергії. Якщо необхідно в сумі платіжки зменшити нулі, треба відключати водонагрівач, коли вам не потрібна гаряча вода.

Не так багато використовують електроенергії такі прилади, як телевізор або комп'ютер, порівняно з бойлером. Але якщо протягом ночі забути їх вимкнути, різниця у споживанні може суттєво змінитись.

Більшість людей полюбляє залишати зарядки від телефону увімкнутими у розетку. Так, це зручно, навіть дуже. Однак, коли вони бачать рахунок за світло, навіть і подумати не можуть, що протягом місяца ця зарядка "з'їла" велику кількість електроенергії. Тому тут потрібно вибрати, що важливіше – економія часу чи грошей.

Раніше ми розповідали, які тарифи не заморозять та скільки доведеться платити. Також ми писали, які тарифи будуть діяти на гарячу воду до кінця року.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.