Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Борги за комуналку. У Києві почали розсилати судові повістки, незважаючи на заборону

В Україні діє мораторій на стягнення боргів за послуги ЖКГ на період воєнного стану

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Жителі Києві отримують повістки в суд за борги по комуналці

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Жителі Києва скаржаться на судові позови, які отримують від столичних комунальників, незважаючи на заборону щодо стягнення боргів за житлово-комунальні послуги на період військового стану.

Про це повідомляє ZN.UA.

Видання опублікувало один із таких позовів. Його отримав споживач послуг теплопостачальної компанії ТОВ "Євро-реконструкція". Справу розглядатиме Дніпровський районний суд.

У позовній заяві чиновник ТОВ "Євро-реконструкція" посилається на неназвані "постанови НКРЕКУ", згідно з якими компанія визначила суму боргу. Позивач вимагає стягнути зі споживача інфляційні та пеню, що також заборонено на час воєнного стану.

Фото: ZN.UA

Заборона на стягнення боргів за комуналку

Наприкінці серпня в Україні набув чинності закон, згідно з яким заборонено стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги в період дії воєнного стану.

Згідно з документом, заборонено стягувати заборгованість за житлово-комунальні послуги з таких категорій українців:

  • Тих, хто мешкає у територіальних громадах, розташованих у районах проведення військових (бойових) дій.
  • Ті, що перебувають або перебували в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) відповідно до переліку, затвердженого наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Стягувати борги за житлово-комунальні послуги також заборонено за нерухомим майном, яке є місцем постійного проживання фізичної особи та було знищено чи пошкоджено внаслідок військових (бойових) дій.

Раніше ми писали про те, як не замерзнути, але платити менше за комуналку. Також ми розповідали, скільки платитимемо за гарячу воду до кінця року.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.