Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Києві обвалився недобудований Дегтярівський шляхопровід – скільки коштувало його зведення (фото)

В КМДА підтвердили надзвичайну подію та розповіли, що відомо про наслідки падіння мосту на Шулявці

Фото: КМДА, Київавтодор. Колаж: Pro Гроші

Дегтярівський міст у Києві обвалився

Фото: КМДА, Київавтодор. Колаж: Pro Гроші

У Києві 30 вересня обвалився Дегтярівський шляхопровід у Шулявському районі столиці. Міст у червні цього року закрили на ремонт. Старі конструкції встигли демонтувати і вже встановили нові. Але з невідомої причини вони обрушилися.

Фото з місця події публікують очевидці у соцмережах.

В Києві обвалився Дегтярівський шляхопровід
В Києві обвалився Дегтярівський шляхопровід
Фото: Київпастранс | LIVE

Крім того, момент обвалу потрапив на відео. На ньому можна побачити, як конструкції раптово падають.

У КМДА вже відреагували на подію. Там уточнили, що під час монтажу стався обвал балок. Однак, чому це сталося, поки неясно.

"На вул. Олександр Довженка під час робіт з реконструкції Дегтярівського шляхопроводу сталася надзвичайна ситуація – під час монтажу стався обвал балок. Причини з'ясовують фахівці, які вже на місці", – повідомили у КМДА.

Також там зазначили, що на місці події вже працюють аварійно-рятувальні служби. За попередньою інформацією, жертв та постраждалих немає.

На місці обвалу мосту працює поліція | Фото: КМДА
На місці обвалу мосту працює поліція | Фото: КМДА
На місці обвалу мосту працює поліція | Фото: Київпастранс | LIVE

На місці обвалу мосту працює поліція

Фото: КМДА

На місці обвалу мосту працює поліція

Фото: КМДА

На місці обвалу мосту працює поліція

Фото: Київпастранс | LIVE

Що відомо про будівництво Дегтярівського шляхопроводу

Воно почалося у червні 2023 року. Міська влада анонсувала, що роботи мають бути виконані до початку зими – тобто до 30 листопада. Натомість дані з відкритих джерел свідчили про те, що будівництво мосту, за графіком, мало завершитися у 2024 році.

За планами влади, на місці старого шляхопроводу мали збудувати новий. Він повинен бути на 1 м вищим, за попередній. Крім того, ширина шляхопроводу мала збільшиться з 28 м до 40 м, що дозволило б облаштувати велодоріжки й комфортні тротуари для пішоходів. Довжина шляхопроводу мала становити 36 м замість 33 м.

Також анонсували, що шляхопровід отримає посилену плиту під трамвайною частиною. На споруді планували влаштувати сучасну гідроізоляцію і кількашарове асфальтове покриття.

На час робіт рух шляхопроводом був закрити. Рух під мостом теж заборонили.

Скільки коштувало будівництво моста

Про те, що міст планують відбудувати, стало відомо у травні цього року. На порталі Prozorro тоді було оголошено публічну закупівлю на виконання робіт. Вартість реконструкції розв’язки з будівництвом нового шляхопроводу оцінили в 934 млн грн.

Ремонти доріг для влади в пріоритеті

Протягом останнього часу в Україні було проведено дуже багато тендерів на утримання або ремонт доріг. Проте частина із них піддається серйозній критиці з боку громадян, адже виділені кошти зовсім не відповідають самій роботі. Нещодавно на Волині оголосили ще кілька схожих тендерів.

Всі вони стосуються утримання доріг, зокрема і на території Ковельського району. Загальна сума цих тендерів складає 198 мільйонів 443 тисячі 024 гривні. Українці сумніваються, чи доцільно витрачати такі кошти на ремонт доріг під час війни.

Раніше ми писали про тендер на ремонт мосту за пів мільярда у одній із областей. Також ми розповідали, на що в Україні витрачають мільйони державних коштів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.