Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

УЗ запускає новий казковий рейс: як виглядає потяг і скільки коштують квитки

Пасажири зможуть пройнятися казковою атмосферою та прослухати екскурсію про столицю України

Фото: УЗ, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Укрзалізниця запустила новий казковий потяг

Фото: УЗ, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Напередодні різдвяно-новорічних свят і на весь період їхньої тривалості Укрзалізниця призначає поїзд №894/893, який привабить пасажирів казковістю та атмосферністю, змусить відчути себе частиною чарівного світу та давніх часів.

Деталі повідомила пресслужба національного залізничного перевізника.

За запитом Київ-Пасажирський – Київ-Казковий у касах столиці або на сайті з продажу квитків можна отримати білет на ретро-поїзд на паровозній тязі. Виглядає він дійсно неймовірно святково та незвично, особливого старовинного антуражу додають два паровози 1954 року. У комплектації ще п'ять пасажирських вагонів з місцями для сидіння, серед яких вагон-буфет.

Ретро-потяг №894/893
Ретро-потяг №894/893
Фото: Укрзалізниця

Залізничний транспорт курсуватиме в конкретні дні, а саме – в період різдвяно-новорічних свят: 24, 25, 31 грудня, 1, 7 та 8 січня. Як зазначає Укрзалізниця, маршрут триватиме трохи більше ніж годину, за яку пасажири встигнуть отримати незабутні емоції. Всередині вагону їх чекатиме цікава екскурсійна подорож по історії Києва, яку проведуть вихованці Київської дитячої залізниці.

Відправлення відбуватиметься о 12:34 з першої платформи Центрального залізничного вокзалу, де щоразу українців зустрічатимуть казкові помічники святого Миколая у яскравих костюмах. Якщо прийдете на платформу завчасно, встигнете зробити кілька пам’ятних фото, адже організатори також планують влаштувати на пероні невеликий інтерактив.

Вартість дорослого квитка починається від 138 грн, дитячий коштує від 104 грн. В Укрзалізниці наголошують: якщо лунатиме повітряна тривога до того, як потяг вирушить зі станції, рейс відкладуть до 14:00. Або запропонують пасажирам здати квитки чи обміняти їх, якщо відбою не буде до другої години дня.

Курс у гори

Раніше ми повідомляли, що національний залізничний перевізник призначив поїзд до Карпат під назвою "Лижний експрес". Він відправляється з Києва і прямуватиме у Львівську область до населеного пункту Славське.

Рейс здійснюватимуть у період свят, коли українців найбільше манить у гори. Потяг почне курсувати з 30 грудня: рейс відходитиме щодня з Києва о 5:59, він прибуватиме до Славського о 13:55. Найдешевший квиток коштує 728 гривень, найдорожчий обійдеться у 2 031 гривню.

Також Укрзалізниця запускає поїзд, який щоденно привозитиме людей до столиці Молдови. Перший рейс вирушив з Києва 20 грудня о 17:02 та прибув до Кишинева о 10:38. У зворотному напрямку пасажири зможуть відправлятися о 17:45, в Україні вони будуть об 11:48.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що деяким українцям дозволили безплатно їздити на таксі. Також ми повідомляли, що УЗ запускає швидкий, але дорогий поїзд до Карпат.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.