Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Про таке ви точно не знали! Топ безкоштовних послуг "Укрзалізниці"

Від компанії можна безкоштовно повернутися на станцію, яку проїхали, а також отримати компенсацію

Колаж: Pro Гроші

Клієнти УЗ забувають про деякі послуги

Колаж: Pro Гроші

"Укрзалізницею" користуються більшість українців. Всі знають про електронний квиток, камеру схову та інші популярні функції. Однак безкоштовних послуг, які ви отримуєте разом з квитком, насправді більше, ніж ви думали.

В матеріалі ми розкажемо, на які послуги "Укрзалізниці" ви можете розраховувати.

1. Якщо ви маєте квиток, навіть електронний, то можете безкоштовно користуватися туалетами на залізничних вокзалах і станціях, які знаходяться на шляху до поїзда.

2. Якщо ви у поїзді попросите у провідника окріп, склянку та ложку, то маєте отримати все це безкоштовно.

3. Ви завжди можете скористатися холодильником провідника, який є у нього у купе. Ця функція діє для всіх пасажирів. А особливо холодильник знадобиться тим, хто везе солодощі або ліки, які потрібно зберігати лише за низьких температур.

4. У провідника також є аптечка, якою в разі потреби можуть користуватися пасажири.

5. Якщо ви боїтеся висоти або невпевнено себе почуваєте на верхніх поличках, то можете попросити у провідника спеціальні ремені безпеки, аби не впасти з другого поверху.

6. Ви маєте право не складати постільну білизну після використання. Це зазначено у правилах перевезення. Це все залежить від вашого бажання, адже у вартість квитка закладена автоматично послуга прибирання. Також, якщо вам видали надірваний пакет з білизною, то ви можете безкоштовно його поміняти.

7. Не соромтеся взяти у провідника новий туалетний папір чи мило, якщо вони закінчилися в туалеті поїзда.

8. Якщо у вашому купе не працює кондиціонер, то ви маєте право пересісти у вагон з робочим кондиціонером. Про це варто попередити провідника. Однак зверніть увагу, що це можливо зробити тільки за наявності вільних місць.

9. Будь-яка людина може безкоштовно обміняти квиток зі зміною дати чи категорією вагону. Наприклад, якщо ви хочете вагон вищої категорії, то треба буде доплатити кошти, однак, якщо нижчої – навпаки, отримати в касі різницю.

10. В потязі ви можете заснути та випадково проїхати свою станцію. Однак, щоб повернутися туди, то не потрібно платити додаткові гроші. Варто лише звернутися до начальника поїзда зі своїм квитком.

В такому випадку представник УЗ складе акт про продовження дії квитка і ви зможете безкоштовно повернутися в те місто, яке у вас зазначено у квитку.

11. Мало хто знає, що насправді пасажири мають право перервати поїздку до 10 днів, а потім протягом цих днів продовжити її безкоштовно.

Для цього потрібно протягом години на тій станції, де ви вирішили перервати поїздку, показати свій квиток черговому по вокзалу або начальнику станції. Тоді він поставить на квитку позначку "Зупинка з продовженням терміну дії квитка".

Якщо ви це зробите, то зможете продовжити поїздку пізніше, замінивши старий квиток на новий у касі.

12. Якщо ви отримали фізичну травму під час поїздки, то маєте право отримати компенсацію. Для цього вам необхідно оформити акт про нещасний випадок у поїзді і зберегти свій білет. Потім вам треба звʼязатися зі страховою компанією. Її контакти ви знайдете у квитку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.