Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Залишаться без біткоїнів? Нові санкції ЄС можуть вдарити по криптогаманцям росіян

До цього для громадян Росії діяло обмеження платежів на європейські криптогаманці до 10  000 євро

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Нові санкції заборонять криптогаманці для росіян

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Запровадження нового пакету санкцій ЄС проти Росії принесе громадянам РФ заборону користуватися криптогаманцями. Європейські компанії більше не надаватимуть свої послуги щодо зберігання цифрової валюти росіянам.

Про це пише Bloomberg із посиланням на поінформоване джерело.

Видання повідомляє, що нові санкції також працюватимуть, щоб обмежити передачу російського багатства через цифрові активи, такі як біткоїн.

"Європейським компаніям буде заборонено надавати криптовалютні гаманці, облікові записи або послуги зберігання цифрової валюти для російських громадян і організацій, зареєстрованих в Росії", – інформує Bloomberg.

Це означає, що попереднє обмеження криптовалютних активів у розмірі 10 000 євро буде скасовано. Відповідно, росіяни не зможуть зберігати жодних активів у криптогаманцях ЄС.

За даними станом на початок весни 2022 року, Росія входила до ТОП-5 ринків на найбільшій криптобіржі Binance з близько 10 млн російських акаунтів. Водночас, кількість тих, які перевищували встановлений ліміт у 10 000 євро та підпадали під санкції, становила лише 0,5% (50 тисяч). Тепер санкції торкнуться усіх росіян.

Як відомо, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн нещодавно представила новий пакет санкцій проти Москви за проведення незаконних референдумів на окупованих територіях України.

Що входить у восьмий пакет санкцій

  • Нова заборона на імпорт російської продукції. Це позбавить Росію доходів на 7,5 млрд євро.
  • Розширення списку продукції, яка не може експортуватися до Росії. Це стосується, зокрема, додаткових матеріалів для авіації та електронні компоненти, а також специфічні хімічні сполуки.
  • Заборона додаткових послуги для росії і заборона громадянам країн ЄС обіймати керівні посади у державних російських компанія.
  • Юридична основу для запровадження межі цін на російську нафту.
  • Запровадження нової категорії санкцій для осіб, які допомагають обходити накладені на Росію обмеження.

Раніше ми писали, що у ЄС виступили за заборону Росії займатися імпортом алмазів у рамках посилення санкцій проти Москви. Також ми писали, що останній великий банк РФ може бути відключений від SWIFT.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.