Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Загроза нікуди не зникла: ЗСУ нагадали, якої зброї ще достатньо в окупантів

Росія ще має безпілотники, тому найближчим часом використає їх для атак проти України

Фото: Unsplash, Уніан. Колаж: Pro Гроші

Росія втратила вже 70 дронів з другої партії з Ірану

Фото: Unsplash, Уніан. Колаж: Pro Гроші

Росіяни, атакуючи енергетичну інфраструктуру України, втратили 70 дронів-камікадзе з нової партії, яку Іран передав країні-агресору. Безпілотні апарати були знищені українськими Сили протиповітряної оборони.

Про це в ефірі телемарафону розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За його словами, це вже друга партія дронів, яка надійшла в Росію з Ірану. Перша партія нараховувала майже 400 безпілотників.

"Зараз ми маємо з нової партії чотири хвилі атак минулого та позаминулого тижня. Близько 70 БПЛА знищено протиповітряною обороною, – розповів Ігнат.

На жаль, в агресора ще лишаються безпілотники, тому українцям варто готуватися до майбутніх атак з їх застосуванням, особливо це стосується об’єктів критичної інфраструктури.

Росіяни найчастіше атакують Київ

Київ був під прицілом росіян ще з перших днів повномасштабного вторгнення, коли вони намагалися захопити аеродроми, висадити десант і оточити українську столицю.

Зазнавши невдачі, окупанти змінили тактику своїх атак, обстрілюючи об'єкти критичної інфраструктури біля Києва.

Це об'єкти паливно-енергетичного сектору. Саме туди окупанти спрямовують найбільше своїх крилатих ракет", — підкреслив Юрій Ігнат.

Ракети для Росії від Білорусі

Сусідня країна хоч і не вторглася відкрито на територію України, але активно допомагає росіянам у ракети для зенітно-ракетних комплексів С-300/400. Цими ракетами росіяни потім обстрілюють прифронтові населені пункти.

Йдеться про досить широкий спектр озброєння: "Бук" М1, М2, М3, "Тор", "Панцир", "С-300", "С-400" тощо. За допомогою цього окупанти можуть вразити повітряні сили України, а також завдати шкоди мирному населенню. Ці ракети мають вбудовані металеві елементи, які під час вибуху розлітаються і травмують людей навколо. Через це С-300 вважаються терористичними снарядами.

Раніше ми розповідали, чому Росія застосовує ракети вдень, а дрони-камікадзе вночі. Також ми писали, кого з мобілізованих можна звільняти під час війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.