Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

"Привітають" з Днем ЗСУ? Військові оцінили можливіть ракетного обстрілу РФ 6 грудня

Росія може завдавати ударів по об'єктах критичної інфраструктури два дні поспіль, як і в жовтні

Фото: Міноборони. Колаж: Pro Гроші

Військові оцінили ймовірність повторної атаки РФ

Фото: Міноборони. Колаж: Pro Гроші

Росія може знову атакувати Україну ракетами вже 6 листопада, адже тенденція ворожих обстрілів два дні поспіль спостерігалася раніше.

Про це заявив речник командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

За його словами, додатковим стимулом обстріляти Україну ракетами може стати День ЗСУ.

"Можуть повторити сьогодні. По-перше, свято, а по-друге, бачимо такі тенденції, що 10-11 жовтня, 17-18 жовтня завдавали ударів один день, на другий завдавали ударів дещо менше, але все-таки завдавали", – нагадав Ігнат.

Він додав, що українцям потрібно постійно бути готовими до ракетної атаки та не панікувати.

"Вся нація українська повинна жити в таких реаліях, без жодної паніки, з холодним розумом. А ЗСУ будуть робити те, що роблять найкраще – захищати громадян та свою державу", – пояснив речник Повітряних Сил ЗСУ.

Ігнат додав, що протягом ракетної атаки 5 грудня українські військові знищили понад 60 російських ракет. Водночас він зазначив, що Україні потрібна додаткова допомога західних партнерів, щоб відбивати атаки ворога.

"Результати показують серйозну підготовку захисників неба. І будемо робити це надалі, бити ворога, як можемо. Розраховуємо на підтримку наших партнерів, які постачають нам потроху такі потрібні й такі сучасні засоби повітряної оборони — це і Gepard німецький, і IRIS-T, і NASAMS", – заявив військовий.

Він пояснив, що такі засоби ППО змогли б підсилити українських військових. Адже сьогодні основу наявних систем ППО складають ще радянські комплекси Бук-М1 та С-300.

Крім того, зранку в ефірі телемарафону речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк повідомила, що у Чорному морі на чергуванні знаходиться 15 ворожих кораблів, а тому загроза повторних атак зберігається.

"На чергуванні залишено 1 надводний та 1 підводний ракетоносії, це мінімум 12 ракет типу "Калібр" споряджені та готові до застосування", – попередила вона.

Що відомо про обстріл України 5 грудня

Росія атакувала Україну після обіду. Перші вибухи сталися в Одесі, Запоріжжі, Вінниці та інших містах України. Після цього Одеса залишилася без електрики та води.

Світло також зникло у Миколаївській та Дніпропетровській областях, а Сумська область була повністю відключена від електропостачання. Згодом в Укренерго повідомили, що росіяни завдали нових ударів по об'єктах критичної інфраструктури. На території України запровадили аварійні відключення електрики.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що українські захисники відбили більш як 60 з понад 70 ракет, які випустила Росія 5 грудня.

Раніше ми писали про те, що відбувається в українській енергосистемі після ракетних атак РФ 5 грудня. Також прем'єр-міністр України розповів, у які енергооб'єкти поцілила РФ.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.