Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Європейський Союз визнаватиме українські електронні підписи

Україна може стати ще на крок ближче до Європейського Союзу. Розповідаємо що для цього потрібно

Колаж: Pro Гроші

Кабінет Міністрів ухвалив відповідну постанову

Колаж: Pro Гроші

Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яка дозволить українцям використовувати кваліфікований електронний підпис (КЕП) в Європейському Союзі для отримання певних послуг. А європейський е-підпис буде визнаний в Україні.

Про це повідомило Міністерство цифрової трансформації.

Для чого це потрібно

Зараз багато українців перебувають за кордоном. Взаємовизнання кваліфікованого е-підпису допоможе українцям та нашим бізнесам отримувати певні послуги чи ідентифікувати свою особу значно простіше.

Це довготривалий процес, але експериментальний проєкт дозволить до укладення угоди з ЄС вирішити нагальні потреби у сфері е-послуг.

Україна може стати центром інтернет-трафіку між Європою та Азією

Міністерство цифрової трансформації працює над тим, щоб Україна стала важливою частиною інтерконтинентального обміну інтернет-трафіком між Європою та Азією.

У Мінцифрі додали, що один з їхніх пріоритетів – щоб топтехгіганти, як Amazon та Meta, відкривали офіси в Україні.

Крім цього, у планах міністерства – будівництво підводного кабелю через Чорне море, відкриття нових дата-центрів та підсилення наявної мережі у співпраці з Vodafone Group.

Також у Мінцифрі наголосили, що з'єднання з Азією та Близьким Сходом — найпривабливіші для технологічних компаній. Там зосереджені понад 2,5 млрд інтернет-користувачів – це половина з усього світу.

Які компанії розроблятимуть цифрове євро

Європейський центральний банк (ЄЦБ) оголосив про вибір п'яти компаній, які розроблятимуть прототип цифрового євро. Серед них американський техногігант Amazon.

Інші чотири компанії – це іспанський CaixaBank, французький Worldline SA, італійський Nexi SpA та EPI.

Загалом на розробку прототипів цифрового євро претендували 54 провайдери. Причому кожна компанія зосереджується на конкретному цифровому використанні валюти єврозони.

У центробанку наголосили, що "мета цього прототипування – перевірити, наскільки добре технологія цифрового євро інтегрується з прототипами, розробленими компаніями".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.