Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Військовим значно урізали зарплати: хто із бійців залишився без доплат

З'ясовували, як змінились зарплати військовослужбовців у лютому 2023 року

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Військовим з лютого урізали зарплати

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

У лютому 2023 року багатьом українським військовим, на жаль, значно урізали зарплати.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства оборони.

Відомо, що виплати по 100 тисяч гривень тим, хто воює не передовій, чіпати не стали, але щомісячні оклади у розмірі 30 тисяч гривень урізали.

Кого торкнулись зміни

У першу чергу, менші зарплати почали отримувати військові та співробітники Міністерства внутрішніх справ, які перебувають поза зоною бойових дій, військові-строковики, курсанти вишів, а також офіцери управлінь та штабів.

Таким чином, без доплат залишили всіх, хто не служить у складі угруповань Сил оборони чи резерву головнокомандувача та перебувають поза районами ведення бойових дій.

Кому платять по 100 тисяч

Розмір премій військовим у 100 тисяч гривень, які безпосередньо беруть участь у бойових діях, залишився незмінним. Цю суму держава продовжить виплачувати сім'ям загиблих і зниклих безвісти громадян.

Військовим просять повернути виплати

Вже з'явилася петиція до президента Володимира Зеленського із проханням повернути премії у розмірі 30 000 грн військовим. Глава держави передав петицію прем'єр-міністрові Денису Шмигалю з проханням комплексно опрацювати поставлене в петиції питання.

Чи зростуть зарплати у 2023 році

Дослідження сайту Work.ua свідчить, що роботодавці в Україні планують підвищити зарплати своїм підлеглим у 2023 році у середньому від 8% до 30%.

Деякі компанії збільшуватимуть зарплату поетапно впродовж року, інші ж планують приємно здивувати своїх працівників вже у першій половині 2023 року. Такі плани є у представників сфер діяльності у торгівлі, IT та логістики.

Натомість великі компанії, попри кількість змінних (мова про ситуацію в Україні, хід війни, інфляцію та конкуренцію на ринку спеціалістів), підвищувати виплати запланували на кінець року — орієнтовно на листопад.

А ось малий та середній бізнес перед тим, як змінювати зарплатні відомості, озиратимуться на інфляцію та загальну економічну ситуацію.

Раніше сайт Pro Гроші розповідав, кого шукають та яку зарплату пропонують на ринку праці в Україні.Також ми пояснювали, як українці можуть збільшувати свій прибуток.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.