Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Вітренка звільнили з посади голови Нафтогазу

Відповідне рішення прийняв Кабінет міністрів України

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Вітренка звільнили з Нафтогазу

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Кабінет міністрів України звільнив з посади голову НАК "Нафтогаз України" Юрія Вітренка.

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко у Telegram.

Рішення було прийняте 1 листопада. Його підтримали одноголосно.

"Кабмін проголосував одноголосно – це говорить, що Вітренка зняли не зовсім через результати, а через політичну волю. Новим головою Нафтогазу, скоріш за все, стане Олексій Чернишов, міністр регіонального розвитку", – написав депутат.

Чутки про звільнення Вітренка з'явилися напередодні

Зранку 1 листопада ЗМІ оприлюднили інформацію, що голова НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко найближчим часом може втратити свою посаду.

За словами співрозмовників "Економічної правди", Вітренко написав заяву про відставку. Джерела видання стверджують, що на посаду очільника Нафтогазу можуть призначити чинного міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова.

Згідно з процедурою, звільняти Вітренка повинна була Наглядова рада Нафтогазу. Але за відсутності наглядової ради це може робити Кабмін, який виконує її функції.

"Щоб уряд міг призначити Чернишова новим керівником НАКу, спочатку з посади міністра його має звільнити парламент. Тому не виключений варіант, що замість Вітренка на якийсь час призначать в. о., а вже згодом Чернишов стане повноцінним головою компанії", – заявив співрозмовник видання.

Водночас, інформацію щодо звільнення з посади Чернишова підтвердив і нардеп Ярослав Железняк. Однак про відставку Вітренка він не згадував.

"За моєю інформацією на найближчий пленарний тиждень заплановане кадрове питання. Пов’язане з регіональною політикою. Звільнення пана Чернишова у зв’язку з переходом на нову посаду. Начебто Міністерство регіональної політики мають об’єднати з Мінінфраструктури і передати повністю Кубракову", – повідомив нардеп.

Гендиректор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко був призначений на посаду 28 квітня минулого року після звільнення попереднього очільника – Андрія Коболєва. За рік уряд перепризначив Вітренка на цю посаду.

На початку вересня видання Reuters повідомляло, що Юрій Вітренко готовий піти у відставку, якщо це допоможе переконати інвесторів підтримати пропозицію щодо реструктуризації боргу компанії. Сам Вітренко також заявляв, що може піти у відставку.

Раніше ми писали, що Вітренко озвучив борг Газпрома Нафтогазу. Також ми повідомляли, що голова Нафтогазу Вітренко спрогнозував поганий сценарій для українців.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.