Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Виплати родинам загиблих військових: адвокат пояснив нововведення

Зокрема експерт відповів на важливе питання, чи зменшилась сума виплат для сімей загиблих на передовій бійців

Фото: АрміяInform

Що змінилося у виплатах родинам загиблих військових

Фото: АрміяInform

В Україні відбулися нововведення у законодавстві щодо компенсації сім'ям загиблих військових. Що саме зазнало змін? Та чи зміниться сума виплат для родин, які втратили близького родича на фронті?

На це питання відповів адвокат Дмитро Йовдій, який спеціалізується на захисті родин загиблих військовослужбовців.

Чи змінилися виплати для родин загиблих військових

"На цей момент виплата в розмірі 15 млн грн родинам загиблих військовослужбовців не змінена", – одразу зазначив експерт.

Адвокат пояснив, попри те, що була ухвалена нова постанова уряду, продовжує свою дію також постанова Кабміну від 28 лютого 2022 року №168.

Так саме цією постановою передбачено виплату в розмірі 15 млн грн для родин військовослужбовців, які загинули під час дії воєнного стану.

"Виплата в розмірі 2,27 млн стосується не воєнного стану та інших причин, не пов’язаних з виконанням військової служби. Наприклад, чинний військовослужбовець загинув у ДТП, але не під час виконання бойового завдання, а переміщення", – розповів Дмитро Йовдій.

Зокрема адвокат також наголосив, що в разі загибелі чинного військовослужбовця його родині виплачується сума в розмірі не менше 15 млн грн за таких умов:

  1. він або вона загинули під час виконання ним бойового завдання;
  2. він або вона загинули під час дії воєнного стану.

"Це гарантовано законом. Те, що зараз Кабмін прийняв нову постанову – насправді він привів свою постанову у відповідність до чинного закону. Нова постанова жодним чином не скасовує дію закону, який гарантує право на 15 млн грн", – запевнив Дмитро Йовдій.

Ба більше, нова постанова також не скасовує постанову №168 від 28.02.2022 р.

"Постанова, власне, продублювала закон, а багато хто зрозумів це так, начебто зменшили виплати за загибель під час бойового завдання", – сказав експерт.

Він додав, що це насправді зовсім не так, проте багато родин загиблих військовослужбовців цього не знають та хвилюються.

Раніше ми вже писали, які виплати передбачені у разі смерті або поранення військового. Також ми розповідали, коли можуть відмовити у виплатах при пораненні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.