Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Від України до ЄС: що треба, аби отримати європейське громадянство

Така можливість може надати для наших громадян багато перспектив в майбутньому за кордоном

Фото: pexels

Українці можуть отримати нове громадянство

Фото: pexels

Сьогодні чимало українців можуть отримати громадянство ЄС. Це все відбувається через натуралізацію, шлюб або за програмами для інвесторів тощо. Завдяки цьому ви зможете вільно пересуватися, проживати, працювати та навчатися в будь-якій країні Євросоюзу.

Про це розповідає юрист Єлизавета Мазур.

Що треба, аби оформити громадянство ЄС

Для цього ви повинні мати:

  • мати чинний паспорт для виїзду за кордон (його термін дії повинен бути не меншим ніж рік);
  • не мати судимості;
  • на момент подачі заяви та пакету документів на оформлення громадянства легально проживати в ЄС;
  • мати підставу для оформлення громадянства (підстави розрізняються залежно від країни, до якої ви збираєтеся вирушити).

Які можливості дає громадянство ЄС

  • Свобода пересування. Попри закриті кордони, власник паспорта громадянина ЄС може відвідати будь-яку країну Євросоюзу. Це стосується і низки інших держав, адже паспорт громадянина ЄС надає можливість вільного в'їзду до понад 160 країн.
  • Широкі можливості для життєвого вибору. З паспортом громадянина ЄС ви маєте не лише свободу пересування, але й можливість проживати, працювати та навчатися в будь-якій державі Євросоюзу.
  • Громадянство для дітей за народженням. Діти, народжені громадянами ЄС, можуть автоматично отримати громадянство. Це відкриває перед ними безліч освітніх перспектив, включаючи навчання в престижних школах, коледжах та університетах.
  • Економічні вигоди. Ви зможете ефективно захистити свої активи та капітал. Разом з тим, людина, яка є громадянином ЄС, може вільно купувати та продавати нерухомість у будь-яких країнах Євросоюзу, а також відкривати рахунки в банках, реєструвати та купувати бізнес тощо.

"Варто додати окремо пункт про соціальне забезпечення, котре в країнах ЄС знаходиться на високому рівні. Йдеться про європейську пенсію, допомогу у випадку інвалідності, безробіття та ряду інших скрутних обставин", – каже експертка.

Памʼятайте, коли людина стає громадянином однієї країни ЄС, то вона також стає громадянином ЄС в цілому. А це дає багато перспектив та можливостей на сьогодні.

Ми вже писали про те, чи можуть призвати чоловіків з подвійним громадянством. Також читайте, як отримати паспорт в іншій країні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.