Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В якому випадку заброньованому працівнику можуть вручити повістку

Заброньованим працівникам радять завжди носити із собою витяг від Мінекономіки

Фото: Скриншот/YouTube

Заброньованим радять мати з собою деякі документи

Фото: Скриншот/YouTube

Заброньовані працівники, які мають офіційний документ про відстрочку від мобілізації, повинні завжди мати його при собі. Якщо чоловіка зупинили представники ТЦК та він не може підтвердити своє бронювання на місці, йому можуть вручити повістку, навіть якщо він формально звільнений від мобілізації.

Про це повідомило адвокатське бюро "Дубок і партнери" в коментарі "Телеграф".

За словами юристів, сам факт отримання повістки не є порушенням законодавства. Відстрочка від мобілізації не звільняє заброньованих громадян від обов'язку з'явитися до військкомату, якщо вони отримали повістку.

Що робити, якщо все ж таки повістку вручили

Юристи радять у такому випадку діяти таким чином:

  1. З'явитися до військкомату у зазначений у повістці час, але обов’язково взяти із собою документ, що підтверджує бронювання. Це може бути витяг із Наказу Міністерства економіки України або інший офіційний документ, який підтверджує ваше право на відстрочку від мобілізації.
  2. Подати заяву на анулювання повістки. У військкоматі необхідно написати заяву на анулювання виданої повістки з посиланням на підтверджуючі документи про бронювання. Юристи зазначають, що після перевірки інформації повістку повинні скасувати, оскільки роботодавець забезпечив працівнику тимчасове звільнення від мобілізації.

Для уникнення подібних ситуацій, адвокати рекомендують заброньованим працівникам завжди носити з собою витяг із Наказу Мінекономіки, який підтверджує їх статус. Документ потрібно пред'являти у разі перевірок або вручення повістки, щоб одразу уникнути непорозумінь.

Однак, навіть якщо у вас є бронювання, відсутність документа при собі може призвести до того, що повістку все ж таки вручать.

Раніше ми писали про те, чи легітимні є повістки, вручені міськрадою. Також ми повідомляли, хто може вручати повістки чоловікам під час мобілізації.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.