Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Україні з’явився застосунок, який повідомляє про відключення світла

Наразі спеціальний віджет можна встановити лише на iPhone, згодом можна буде і на Android

Фото: Unsplash, Pixabay. Колаж: Pro Гроші

Встановити застосунок можна тільки на iPhone

Фото: Unsplash, Pixabay. Колаж: Pro Гроші

В Україні створили спеціальний мобільний застосунок, який допоможе користувачам через смартфон дізнаватися, чи є світло у них вдома.

Про це розповів сам творець програми на форумі DOU, передає GSMinfo.

Ця програма поки доступна лише для власників iPhone, але зовсім скоро її зможуть завантажити і користувачі Android.

Як встановити програму

Цю програму складно назвати повноцінним додатком, вона більш схожа на віджет. Нижче на скрині зображено, як ви зможете бачити, чи є у вас світло.

Далі потрібно встановити програму Scriptable і завантажити файл, потім поділитися ним в Scriptable і поміняти IP в першому рядку на потрібний. Автор додав відеоінструкцію, як правильно це зробити.

Однак для того, щоб застосунок працював нормально, треба мати статичний IP.

Якщо роутер увімкнути-вимкнути, його IP адреса зміниться. Щоб користуватися програмою, потрібно окремо замовити послугу статичного IP. Віджет завжди перевірятиме одну і ту ж адресу.

У майбутньому творець програми Вадим Клименко планує розробити бот у телеграмі для надсилання сповіщень про зміну стану світла.

Нагадаємо, з наступного тижня відключень електроенергії може поменшати, якщо не буде нових ворожих атак.

За словами голова правління НЕК "Укренерго", найскладніша ситуація після 5 російських масованих ракетних ударів склалася на північному сході України, зокрема у Київській та Харківській областях.

Крім графіків планових погодинних відключень, у цих регіонах доводиться застосовувати додаткові аварійні, щоб збалансувати енергосистему. Дефіцит саме у цих регіонах перевищує 1 000 мегаватів, але протягом дня він змінюється.

Також ми писали, що міський голова Києва Віталій Кличко пояснив: влада готується до різних варіантів розвитку подій, хоча й розраховує, що найгіршого не станеться.

"Сьогодні приводів для паніки немає. Київ живе і працює. Витримка і воля кожного з нас – це те, що ворогу знищити не вдалося і не вдасться! Економимо електроенергію, допомагаємо один одному", – сказав Кличко.

Водночас, у КМДА додали, що у столиці все контрольовано і наразі немає причин говорити про надзвичайну ситуацію.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.