Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Укрпошта планує запустити банківські послуги у своїх відділеннях – що відомо

Генеральний директор Укрпошти розповів про зміни, які полегшать життя українцям у невелеких містечках

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Укрпошта розповіла про масштабні плани на 2023 рік

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

У відділеннях Укрпошти можуть запровадити надання деяких банківських послуг. Наразі поштовий оператор очікує на відповідні дозволи від регуляторних органів.

Про це заявив гендиректор Укрпошти Ігор Смілянський.

Він пояснив, що банки та мережа банкоматів охоплюють всього 4% населених пунктів держави.Тому на територіях без світла та зв'язку українці не можуть розрахуватися за послуги банківськими картками.

"А Укрпошта там є, тому це дуже нагальне питання. Ми розуміємо, що банки не прийдуть до сіл, де 300 жителів", – зазначив Смілянський

А ще.компанія хоче надавати супутні послуги у відділеннях, насамперед на деокупованих територіях. Там існує дефіцит ліків і працюють не усі аптеки. Тож впродовж 2023 року у відділеннях Укрпошти з'являться термінали, а перелік товарів, які люди зможуть замовляти – розширять.

"В невеликих селах на деокупованих територіях відкриття магазину або аптеки не окупається, тож ми продумуємо, як це організувати в наших відділеннях", – підсумував генеральний директор Укрпошти.

Що зміниться на Укрпошті влітку

Україна продовжує імплементувати Директиви Євросоюзу у національне законодавство. Наприклад, 25 травня набув чинності закон "Про поштовий зв’язок", тому Укрпошта попередила клієнтів, що з 1 липня зникне бандероль і залишаться лише звичайні посилки, які можна відправляти без необхідності обклеювати марками.

Також Укрпошта з 1 червня зменшує тарифи на посилки, які клієнти відправляють у Сполучені Штати Америки.

"Саме так, до коаліції в 67 країн, серед яких наші популярні Канада, Австралія, Великобританія, приєднується і USPS. Тому відправники матимуть можливість заощаджувати 8%, і все це з повним трекінгом", – пояснив Ігор Смілянський.

Які ще зміни відбудуться

Новий закон передбачає встановлення фіксованої кількості універсальних послуг, які компанії зможуть надавати лише за вартістю, гранично встановленою державою. До таких відносяться:

  • прості листи до 50 грамів;
  • рекомендовані (реєстровані) листи до 50 грамів;
  • картки;
  • марки.

До слова, ми вже розповідали, чи зміняться тарифи Укрпошти впродовж 2023 року. Також ми писали, якою буде нова марка Укрпошти.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.