Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українцям хочуть обмежити використання інтернету та мобільного зв'язку – для чого це потрібно

Після ухвалення відповідного законопроєкту в українців можуть виникати проблеми зі зв'язком та інтернетом на окремих ділянках території

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

В Україні хочуть обмежити використання мобільного зв'язку та інтернету

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

В Україні хочуть запровадити законопроєкт, згідно із яким, громадянам можуть тимчасово обмежити користування інтернетом і мобільним зв'язком.

Про це йдеться в законопроєкті №8185.

Зазначається, що такі обмеження можуть застосувати лише на окремих ділянках, а не на всій території країни. Вони застосовуватимуться у разі виникнення диверсійної та терористичної загрози.

В законопроєкті йдеться про те, що співробітникам Міноборони, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, МВС, УДО, Державної прикордонної служби та Нацполіції буде дозволено втручатися в роботу мобільного зв'язку та інтернету. Таке втручання здійснюватиметься за допомогою безпілотників, які оснащені системами придушення зв'язку.

Тобто, державними органами можуть бути застосовані радіоелектронні засоби або пристрої спеціального призначення для тимчасового обмеження електронної комунікації (телекомунікації) в окремих місцевостях на час, необхідний для усунення загроз життєво важливим інтересам людини, суспільства і держави.

Один з українських мобільних операторів значно підвищить тарифи

Мобільний оператор Vodafone змінить базову вартість дзвінків за кордон. Абонентам потрібно платити за дзвінки та SMS в Європу поки Україна не приєдналася до зони роумінгу.

Оператор сповістив абонентів про те, що з 7 березня зміняться тарифи:

  • 25 грн/15 хв – у 16 країн (після використання 20 пакетів хв на добу буде 5 грн/доба);
  • 30 грн/5 хв – в 14 країн;
  • від 30 грн на інші напрямки;
  • вартість SMS за кордон – 6 грн/SMS.

Йдеться про найдешевші тарифні плани, що не включають роумінг.

Хто пропонує найдешевший тариф в роумінгу

Наразі найдешевший тариф в роумінгу пропонує український мобільний оператор lifecell. Протягом 2023 року у цього оператора діятиме спеціальна акція "Гігабайти без кордонів". Абоненти будь-якого тарифного плану зможуть використовувати нараховані гігабайти за кордоном. Найдешевшим тарифом lifecell є "Смарт Лайф"120 гривень на 4 тижні.

Раніше ми розповідали, що Vodafone розповів про дешеві, але приховані тарифні плани. Також ми писали, що Lifecell у лютому підвищив тарифи для деяких абонентів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.