Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українці не збираються економити? Як війна вплинула на споживчий кошик

Люди частіше переходять на товари інших брендів лише тоді, коли є висока конкурентність на ринку

Колаж: Pro Гроші

Менше відсоток українців відмовилися від улюблених товарів

Колаж: Pro Гроші

Війна вплинула на вартість продуктів, а також на гаманці українців. З початку повномасштабного вторгнення деякі люди почали купувати дешевші товари, однак є і ті, хто залишилися вірними улюбленим брендам.

Про це пише Gradus Research.

Для дослідження обрали шість категорій товарів:

  • м’ясні вироби;
  • молочні продукти;
  • товари для гігієни;
  • мінеральна вода;
  • солодкі газовані напої;
  • тютюнові вироби.

Наприклад, більшість українців відмовилися від брендів і почали купувати дешевші ковбасу, сигарети та гігієнічні товари.

Менше людей відмовлялися від улюблених молочних продуктів (52%), мінеральної води (57%) або солодких газованих напоїв (52%).

На думку компанії, це свідчить про важливість складу продуктів чи лояльність до конкретних брендів. Люди частіше переходять на товари інших брендів через високу конкурентність на ринку, адже тоді вони мають вибір серед товарів не першої необхідності, зокрема, сигарет чи косметики.

Подальша динаміка споживчих цін

Думки експертів щодо потенційного стану споживчого ринку розділилися. Дехто вважає, що активні ракетні обстріли з боку окупантів сильно вплинуть на ситуацію, оскільки вони підривають логістичні маршрути, а постачання продуктів відбувається переважно з сектору власного виробництва.

Більше того, вони руйнують виробничі потужності та критичну інфраструктуру, тож посилення обстрілів лише збільшуватиме негативний вплив на продовольчий ринок і вартість продукції.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що на АЗС знову подорожчав один вид пального. Також ми повідомляли, що ціни не стоять на місці.

Більше про ціни на продукти в Україні читайте у нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.