Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Україна отримає понад 300 млн євро допомоги: куди витратять гроші

Зазначається, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль не уточнив, коли саме буде підписана угода з Єврокомісією

Фото: Денис Шмигаль/Telegram

Україна отримала допомогу від Єврокомісії

Фото: Денис Шмигаль/Telegram

Верховна Рада заявляє, що Україна щомісяця витрачає до 3 млрд доларів на зброю. Тому під час повномасштабного вторгнення Україні допомагають її союзники. Україна отримає від Єврокомісії 335 мільйонів євро фінансової допомоги. Гроші буде надано в межах програми "Підтримка Євросоюзу для відновлення і реформ".

Про це повідомив 31 жовтня прем'єр-міністр Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

"З відновленням нам активно допомагають наші партнери. Зокрема, сьогодні затверджуємо угоду про фінансування програми "Підтримка Євросоюзу для відновлення та реформ". Після її підписання Єврокомісія виділить 335 мільйонів євро допомоги", – заявив він.

Куди витратять кошти

Глава Кабінету міністрів України розповів, що за ці гроші буде профінансовано:

  • відновлення інфраструктури, зокрема енергетики;
  • допомога бізнесу;
  • антикорупційні заходи;
  • захист навколишнього середовища;
  • цифровізація.

"Спасибі європейським союзникам за те, що вони завжди поруч", – підсумував прем'єр-міністр.

Яка ще допомога надійде Україні останнім часом

Ми вже писали, що Сполучені Штати Америки виділили Україні новий пакет військової допомоги. Його вартість – майже 150 млн доларів. У пакеті міститься допомога, яка була дозволена для передачі Україні в попередні фінансові роки у межах повноваження президента Джо Байдена.

У американському відомстві уточнили, що в цьому пакеті міститься допомога, яка раніше була дозволена для України в попередні фінансові роки у межах повноваження президента Джо Байдена зі скорочення витрат.

Українські військові, для відсічі агресору, отримають різне озброєння.

Президент України Володимир Зеленський подякував за санкційний тиск на Росію. Він зазначив, що кожен з ухвалених пакетів санкцій дійсно є потрібним. А ключове зараз – щоб усі санкції працювали на повну, а Росія не змогла їх уникнути.

Також за словами Володимира Зеленського, Україні спільно з партнерами варто посилити спільну роботу щодо всіх посередників, які допомагають Росії обходити санкціїї.

Він також нагадав, що наразі активно обговорюються подробиці 12 пакету санкцій ЄС проти Росії.

Президент України підкреслив, що ми маємо врахувати досвід усіх попередніх пакетів. І потужність нового санкційного кроку ЄС має бути більшою, ніж попередніх. Також варто приділити увагу й застосованій ціновій стелі для російської нафти, бо, очевидно, що вона працює зовсім не так ефективно, як на це розраховували при її впровадженні. Також ван наголошує на важливості зниження стелі та посилення механізмів її забезпечення та закликає працювати разом із всіма партнерами з G7 та G20.

Раніше вже ми писали про прогрес шляху до вступу України в ЄС. Також ми розповідали про російські активи, які планують спрямувати на користь України.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.