Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Україна націоналізує понад 900 російських об'єктів

Верховна Рада збирається націоналізувати понад 900 об’єктів, що належать РФ

Фото: УНІАН; Колаж: Pro Гроші

Україна націоналізує понад 900 російських об'єктів

Фото: УНІАН; Колаж: Pro Гроші

Понад 900 об’єктів, що належать Росії, націоналізують за особливою процедурою.

Про це розповіла заступниця голови Комітету із питань економічного розвитку Роксолана Підласа, передає пресслужба ВРУ.

Так, на найближчому засіданні Верховна Рада розгляне питання про націоналізацію активів Російської Федерації в Україні. Кабмін уклав перелік, до якого увійшло більш як 900 об'єктів, що належать безпосередньо Росії як державі. Примусове відчуження цих об’єктів відбудеться за особливою процедурою.

Підласа зауважила, що ознайомлена зі списком об’єктів, до якого увійшли такі відомі підприємства як "Енергомашспецсталь" у Краматорську, що на 92% належить офшорній кіпрській компанії, яку контролює "Росатом".

Також у цьому переліку є і всім відома мережа магазинів BROCARD, що на 100% контролюється офшорною компанією, яка, своєю чергою, контролюється Міністерством промисловості РФ.

Санкції проти Росії

Президент РФ Путін у п'ятницю, 30 вересня, заявив, що окуповані частини Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей Росія "приєднує" до свого складу. Однак як і Україна, Захід не визнає таких дій. Понад те, на всіх російських високопосадовців та їхніх сімей моментально наклали санкції.

Так, на дії РФ одразу ж відреагували Сполучені Штати Америки, які оголосили про обмеження для сотень росіян із військово-політичної верхівки.

Розповідаємо, хто оголосив про нові обмеження для представників країни-агресорки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.