Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У зв'язку з загрозою нового наступу РФ: чи буде посилена мобілізація в Україні у 2023 році

Розповідаємо, чи посилять мобілізацію у 2023 році та що на це може вплинути

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Чи буде посилений призов у 2023 році

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

В Україні подовжили воєнний стан до 19 лютого 2023 року, під час якого чоловіки віком від 18 до 60 років не можуть виїхати за кордон. Однак українців цікавить чи буде посилення мобілізації після Нового року?

Про це у своєму інтерв'ю повідомив начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач.

Чи посилять мобілізацію

Посилення мобілізації може відбуватися через зміну ситуації на фронті. Поки що військово-політичне керівництво України не повідомляло про подібні зміни, крім того рішення щодо посилення мобілізації приймає президент України:

  • він здійснює загальне керівництво у сфері мобілізаційної підготовки та мобілізації держави;
  • та визначає мету, завдання, вид, обсяги, порядок і строки проведення мобілізаційної підготовки та мобілізації.

Мобілізаційні потреби залежать від декількох факторів. Потребу розраховують самі військові. Питання стосовно мобілізації впорядковані Законом Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію та Конституцією України.

Повторний наступ РФ на Україну

Новий повномасштабний наступ Росії на Україну дійсно може відбутися на початку 2023 року. Росія розпочинала війну у лютому 2022 році з планами захопити Україну від Херсона до Києва і з того часу плани окупантів не змінилися.

Тепер росіяни можуть спробувати атакувати ЗСУ щоби відновити наступ:

  • з боку Херсона та далі до Одеси на Півдні;
  • з Білорусі у напрямку Києва на Півночі;
  • атакувати увесь периметр кордону, аби прорватися до Чернігова, Сум та Харкова.

Цілком очевидно, що командування російської армії захоче відновити більш активні бойові дії на українському Донбасі, щоби у разі успіху загарбати Запоріжжя.

Реалізувати повторно план свого масштабного наступу на Україну, РФ спробує за рахунок нових мобілізованих. Мобілізація може розпочатися у січні-лютому і в рамках призовної кампанії збройні сили країни-агресора зростуть ще на 150-200 тисяч солдатів.

Крім того, у березні – квітні може бути ще одна хвиля мобілізації, і ще 150 тисяч мобілізованих. Але навіть із такою кількістю військ Росії буде важко схилити перевагу на фронті на свою користь.

Раніше ми писали, кого призвуть до армії у 2023 році. Також ми писали, кого з безробітних призвуть до армії насамперед. Більше про мобілізацію в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.