Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Трамп VS Байден – хто буде кращим союзником для України після виборів США

На наступний рік, 5 листопада, у Сполучених Штатах Америки заплановані вибори президента

Фото: joebiden, realdonaldtrump. Колаж: Pro Гроші

Наразі Америкою керує Джо Байден

Фото: joebiden, realdonaldtrump. Колаж: Pro Гроші

Восени 2024 року в США пройдуть чергові вибори президента. За останніми опитуваннями, Дональд Трамп цілком може зайняти цей пост, адже він має однакові шанси на перемогу з нинішнім главою держави – Джо Байденом.

Сайт Pro Гроші вирішив розібратися, політика якого кандидата вигідніша для економіки України.

За словами експерта, економіста та аналітика центру "Об'єднана Україна" Олексія Куща українцям поки не варто перейматися даним питанням, адже республіканці та демократи мають погоджену стратегію щодо підтримки України.

Трамп був президентом США і ми памʼятаємо ті часи. Якихось надзвичайно кардинальних змін в політиці стосовно України не відбулося. Америка продовжувала бути нашим стратегічним союзником. Також саме під час президенства Трампа був введений найбільший санкційний пакет щодо Росії, – запевняє експерт.

Якщо наступного року до влади все-таки прийде Трамп, то він буде проводити так звану політику економічного націоналізму. Це концепція, яка сприятиме відродженню промислової слави Америки. Вона полягає в тому, що на першому місці будуть стояти інтереси рядових американців і промисловий розвиток їхньої країни.

Ще варто памʼятати, що за часів Трампа було введено мито на український метал у розмірі 25%. Тобто з точки зору розкриття американського ринку для українських товарів можу сказати, що буде гірше, – говорить економіст.

Чи продовжить Україна отримувати допомогу від США

Експерт заспокоює українців і запевняє, що під час президенства Дональда Трампа допомога буде надаватися і надалі, але зміни все-таки можливі. А саме в умовах цієї допомоги, адже вони стануть набагато жорсткішими.

Тобто, допомогу ми не отримаємо так, як вона фактично зараз надається. По такому досить спрощеному порядку погодження та з досить спрощеним механізмом контролю. Контроль буде більш жорстким і механізм надання допомоги буде складнішим, – додає експерт.

Все через те, що в республіканців є один з передвиборчих критеріїв про який вони нагадували на виборах до конгресу США і будуть активно використовувати під час президентських виборів.

Головний акцент – адміністрація Байдена не здійснює належного контролю за видачею великих коштів. А також вони повторюють постійно те, що такі великі суми надаються в той час, коли бідні американці потерпають від економічної скрути й потребують тих мільярдів доларів, які йдуть на допомогу іншій країні.

У республіканців вибудовується така риторика, що в принципі допомагати потрібно, але варто це робити спокійніше, – додає Олексій Кущ.

Все для того, аби більше грошей заощаджувати для внутрішнього розвитку Америки.

Раніше ми писали, що відомо про американського "бойового сокола" та скільки він коштує. Також ми розповідали про те, що відбувається з цінами на зерно на світовому ринку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.