Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Такого точно ніхто не знав. За що можуть оштрафувати українців в Польщі

Багато українців, які переїхали до Польщі, навіть не здогадуються, за які дії вони можуть отримати штраф

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

За що можуть оштрафувати українців в Польщі

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українцям, які переїхали до Польщі, складно пристосуватися до правил іншої країни. Більш того, за порушення певних заборон можна отримати штраф.

Про це повідомляє портал UA in Krakow.

За що можна отримати штраф в Польщі

Польським законодавством передбачені певні заборони, яких в Україні немає, тому нашим громадянам варто знати, за що їх можуть оштрафувати в іншій країні.

  • Недогляд за дітьми

В Польщі дуже серйозно до цього ставляться. Батьки, які залишають дитину віком до 7 років саму вдома, можуть отримати штраф або догану від муніципальної поліції. Отримати штраф можна й за вживання алкогольних напоїв при дітях. Про це повідомити поліцію може той, хто помітив таке порушення.

Штраф у розмірі від 50 до 2 000 злотих (від 413 до 16 540 грн) можуть отримати батьки за прогулянку з дитиною по проїжджій частині, велосипедній доріжці чи залізничній колії. Також дітям до 10 років заборонено кататися на електросамокаті, скейтборді на велодоріжках чи дорогах. За порушення заборони батькам можуть пред'явити штраф розміром від 200 злотих (від 1 654 грн).

  • Вигул собак

В Польщі люди зобов'язані надягти на тварин намордника та повідця, якщо порода собаки належить до переліку агресивних. А що стосується заборони на вигул тварин, то такі правила діють в багатьох прибережних містах. За таке порушення хазяїн тварини може сплатити штраф у розмірі до 500 злотих (до 4 132 грн).

  • Користування грилем

В Польщі не вийде просто виїхати в ліс з друзями та скористатися грилем, для цього є спеціально відведені місця. Якщо не дотримуватися таких правил, то людина може натрапити на штраф у розмірі кількох тисяч злотих (залежно від місця).

Громадянам заборонено розводити багаття у лісових масивах, парках, якщо там немає на це дозволу, та на територіях на відстані 100 метрів від межі лісу.

  • Фарбування фасадів та вікон

Будинки в Польщі мають певний зовнішній дизайн. Якщо людина захоче його змінити, то без згоди громади цього зробити не вдасться.

  • Неправильне використання балкона

Те, чого не можна робити на балконах, зазвичай прописують у правилах об'єднань житлових будинків. Зокрема заборонено встановлювати на балконах басейни, розвішувати важкі речі або скидати щось з них. За це людина може отримати штраф у розмірі 500 злотих (4 132 грн), догану чи навіть позбавлення волі за навмисні дії.

Раніше ми розповідали, яку нову допомогу можуть отримати українці в Польщі. Також ми писали, що Польща оновила правила в'їзду для українців. Більше про життя українців за кордоном читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.