Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Смартфони майбутнього: які тренди змінять бюджетні моделі

Світ смартфонів пройшов довгий шлях з моменту появи перших сенсорних пристроїв на ринку 15 років тому

Фото: Unsplash

Бюджетні смартфони наздоганяють флагманські моделі в технологіях

Фото: Unsplash

З моменту виходу перших сенсорних пристроїв 15 років тому світ смартфонів пройшов значний шлях. У наш час те, що тоді було лише предметом розкоші, стало важливою частиною технологій. Смартфони переосмислили те, як ми спілкуємося, працюємо та розважаємось у сучасному світі, від моменту, коли Стів Джобс представив iPhone у 2007 році, до найновіших потужніших пристроїв на базі штучного інтелекту.

Про те, які тренди бюджетних смартфонів очікують в майбутньому, пише Hans India.

Штучний інтелект на пристрої зробить ваш телефон розумнішим

Використання штучного інтелекту (ШІ) у смартфонах стане однією з найважливіших тенденцій технології смартфонів у 2024 році.

Функції, такі як переклад у реальному часі, підсумки статей і редагування фотографій із підтримкою штучного інтелекту, були представлені на смартфонах, таких як iPhone 16 і Samsung Galaxy S24. Це дозволяє вам використовувати ці інструменти, навіть якщо ви не підключені до Інтернету.

Такі пристрої, як Nothing Phone 2a Plus і realme 12 Pro+, починають підтримувати функції штучного інтелекту для людей, які цінують гроші. Їхні функції голосу та камери з підтримкою штучного інтелекту не поступаються флагманським технологіям.

Кращі технології відображення з’являються на бюджетних телефонах

Виробники смартфонів починають запроваджувати сучасні технології відображення на пристроях, розроблених для споживачів, які мають обмежені фінанси. Попри те, що складні екрани, такі як в Samsung Galaxy Z Fold5, ще не стали доступними, вони створюють стандарт для нашої взаємодії з телефонами. Складні дисплеї забезпечують більший екран, зберігаючи мобільність. Крім того, бренди працюють над розробкою енергоефективних OLED-панелей, які мають чудове зображення та потребують менше електроенергії, що збільшує час роботи батареї.

Від цього також виграють бюджетні телефони, такі як Realme 11, пропонуючи високу частоту оновлення та яскраві кольори, що робить технологію відображення найвищого рівня доступнішою для споживачів.

Складні телефони падають у ціні

Складні телефони знову в моді, але більшість людей не можуть їх купити через високі ціни. Однак, 2024 рік може стати роком, коли складні технології будуть доступнішими.

Motorola та інші компанії, які раніше випускали модні пристрої, такі як Moto Razr, випустили Razr 40 за конкурентоспроможними цінами, а Samsung працює над складними моделями, ціна яких може бути нижчою за 15 000 грн. До кінця 2024 року очікується, що виробники зосередяться на створенні більш доступних альтернатив.

Технологія фотокамер рівня DSLR з’являється на смартфонах

Цього року Samsung Galaxy S24 Ultra та Xiaomi 14 Ultra перевершили очікування щодо можливостей смартфонів зі збільшенням за допомогою перископічних об’єктивів, надаючи чіткі та деталізовані знімки. У цій тенденції флагманські пристрої є найпопулярнішими, але недорогі смартфони швидко наздоганяють їх.

Наприклад, Realme 12 Pro+. Цей телефон, який коштує менш як 20 000 грн, має телеоб’єктив із хорошою функцією масштабування та хорошу роботу в умовах слабкого освітлення.

Подібним чином Redmi Note 13 Pro+ пропонує чудову 200-мегапіксельну основну камеру та надійний оптичний зум, що робить високоякісні фотографії доступними за нижчою ціною.

Акумулятор телефону служитиме довше

Користувачі смартфонів часто скаржаться на низький час автономної роботи. Але вже можна побачити покращення в цій галузі у 2024 році, коли бренди представляють більші батареї та ефективніші процесори.

Телефони, такі як OnePlus Nord 4 і POCO F6 5G, мають акумулятори місткістю 5000 мАг або більше, що дозволяє їм працювати протягом усього дня, навіть якщо ви часто використовуєте їх. Виробники смартфонів також працюють над новими матеріалами для акумуляторів, які збільшують тривалість служби та швидкість заряджання, заряджаючи акумулятор швидше та повільніше його розряджаючи.

У цьому році Apple лідирувала з довгостроковою батареєю у найновішому iPhone 16 Plus.

Раніше ми розповідали про найкращі смартфони з захистом від води. Також ми писали про те, які ціни на смартфони з найкращою автономністю у 2024 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.