Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Найкращі смартфони з захистом від води: яку модель вибрати у 2024 році

Вологозахищеність стала важливою функцією, яка дозволяє смартфону продовжувати працювати в будь-яких умовах

Фото: Unsplash

Смартфони з IP68 можна занурювати у воду на глибину до 1,5 метра

Фото: Unsplash

Смартфони стали частиною нашого життя. Ми користуємося ними на роботі, вдома, під час подорожі та навіть під час відпочинку. Смартфони можуть легко пошкодитися під час фотографування, а вологі руки після миття іноді є причиною проблем. Вологозахищеність є важливою функцією, яка дозволяє смартфону працювати як у нормальних, так і в екстремальних умовах.

Про 5 смартфонів захищених від води розповіло видання ITC.ua.

Що таке стандарт IP68


Коли йдеться про захист від води, найчастіше згадується стандарт IP68, який є одним із найвищих стандартів. Абревіатура "IP" має дві цифри поруч. Перша показує ступінь захисту пристрою від твердих частинок, таких як пил, а другий показує, наскільки добре захищений пристрій від вологи.

Смартфон завдяки стандарту IP68 захищений від пилу і може бути занурений у воду на глибину до 1,5 метра протягом 30 хвилин. Такий захист корисний для активних людей і мандрівників, а також для тих, хто випадково впустив телефон у воду або користувався ним під час дощу.

Проте, виробники можуть використовувати додаткові стандарти захисту:

  • IP67 забезпечує захист від пилу та короткого занурення в воду. Смартфон може витримувати 30 хвилин занурення на глибину до 1 метра.
  • IP65/IP66 захищає тільки від бризок і слабких струменів води.

Смартфон із захистом IP68 не обов’язково підходить для плавання в басейні чи відкритому водоймі. Оскільки тестування проводиться в прісній воді, солона вода або хімічні речовини в басейні можуть пошкодити пристрій.

Варто також врахувати, що захист може зношуватися з часом через падіння або ремонт, збільшуючи ризик пошкодження при наступному зануренні. Таким чином, деформації корпусу впливають і на частини, які відповідають за захисту від вологи.

Samsung Galaxy S24 Ultra


Не дивно, що саме пристрій із серії Galaxy S входить до цієї категорії, оскільки захист за стандартом IP68 є важливою характеристикою флагманських моделей.

Samsung Galaxy S24 Ultra.
Samsung Galaxy S24 Ultra.
Фото: скриншот

Крім захисту, він має потужний процесор Snapdragon 8 Gen 3 і великий екран Dynamic AMOLED 2X з роздільною здатністю 3088х1440 пікселів, яскравістю до 2600 ніт і частотою оновлення 120 Гц.

Гаджет підтримує покращені алгоритми Galaxy AI, а також має великий запас пам’яті, щоб забезпечити високу продуктивність роботи.

S24 Ultra також має потужні основні камери та фронтальну камеру, яка вбудована в дисплей. Смартфон забезпечує чудовий інструмент для високоякісного контенту та достатній рівень захисту, щоб витримати різноманітні сценарії використання, навіть під час знімання в складних умовах.

Ціни на смартфон починаються від 39 490 грн.

iPhone 15 Pro Max


iPhone 15 Pro Max, який є попереднім флагманом Apple, має міцний титановий корпус і скло, яке не боїться вологи, бризок і пилу, тому не дивно, що він став таким популярним у першому кварталі 2024 року.

Apple iPhone 15 Pro Max.
Apple iPhone 15 Pro Max.
Фото: скриншот

З технологією ProMotion і 6,7-дюймовим Super Retina XDR дисплеєм частотою оновлення до 120 Гц iPhone 15 Pro Max порадує користувачів плавним і швидким відтворенням контенту.

У моделі використовується процесор A17 Pro з 6-ядерним графічним процесором, що робить смартфон ефективною платформою для ігор і створення контенту. На додаток до цього, потрійна система камер підтримує запис відео в форматах ProRes і 4K.

Крім того, iPhone 15 Pro Max підтримує MagSafe, має сучасну систему безпеки Face ID і хорошу автономність. Новий порт USB-C дозволяє передавати дані та заряджати смартфон.

Ціни на смартфон починаються від 48 099 грн.

Google Pixel 7


Смартфони Google відомі своєю камерою та фірмовими алгоритмами обробки фотографій, а Google Pixel 7 має захист від води, який дозволяє занурюватися в воду на глибину до 1,5 метрів.

Google Pixel 7.
Google Pixel 7.
Фото: скриншот

Крім того, Pixel 7 має продуктивну начинку, елегантний корпус з переробленого алюмінію та прокачані камери з основною роздільною здатністю 50 Мп і 12 Мп ультраширококутним об’єктивом. З розмірами 6,3 дюйма та OLED-матрицею мініатюрний острів дисплея містить фронтальну камеру, що робить його ідеальним для споживання великої кількості контенту. До речі, під екраном є невидимий зчитувач відбитка пальців і захист у вигляді надміцного скла Gorilla Glass Victus.

Здатний задовольнити вимогливих до потужності користувачів, оскільки він працює на базі чипсета Google Tensor G2 під управлінням Android 13.

Ціни на смартфон починаються від 14 704 грн.

Sony Xperia 10 VI


Для багатьох користувачів смартфони Sony вважаються забутими, тому вони нечасто є частиною підбірок.

Sony Xperia 10 VI.
Sony Xperia 10 VI.
Фото: скриншот

Однак, останній Xperia 10 VI свідчить про те, що у виробника все ще є багато роботи, яку потрібно зробити. Як завжди, компанія стилізувала цю модель, зосереджуючись на потужних камерах пристрою. Гаджет має чудові можливості для знімання завдяки двом об’єктивам з оптичною стабілізацією:

  • основному Sony Exmor RS 1⁄2" на 48 Мп;
  • ультраширококутному на 8 Мп.

Підтримка ШІ полегшує процес і забезпечує кращі фотографії.

Виробник підкреслює, що легкий і простий дизайн смартфона приховує його готовність до активного способу життя та його тривалу автономність. Sony Xperia 10 VI, оснащений захистом IP68 і склом Corning Gorilla Glass Victus, захищений під час подорожей, пригод і щоденного використання.

З іншого боку, слід зазначити, що модель має екран OLED-матриці розміром 6,1 дюйма зі співвідношенням сторін 21:9.

Ціни на смартфон починаються від 13 330 грн.

Samsung Galaxy Xcover7


Смартфон Samsung Galaxy Xcover7 демонструє, що його зовнішній вигляд захищає його від звичайних моделей.

Samsung Galaxy Xcover7.
Samsung Galaxy Xcover7.
Фото: скриншот

Він має сертифікацію IP68 і MIL-STD-810H, що означає, що він відповідає параметрам лабораторних випробувань за військовим стандартом Сполучених Штатів. Ці стандарти розроблені, щоб оцінити стійкість пристроїв до різних впливів. Смартфон Galaxy Xcover7 стійкий до падіння, вологи та пилу, а також до дезінфекційних засобів.

Попри те, що Galaxy Xcover7 грає роль брутального смартфона, він також може виконувати функції звичайного смартфона. Він має основну камеру на 50 Мп, 6,6-дюймовий екран FHD+ і стандартні запаси пам’яті. Відмінність від стандартних моделей полягає в тому, що акумулятор можна замінити. Таким чином можна поставити резервну батарею в режимі "гарячої заміни".

Ціни на смартфон починаються від 11 999 грн.

Раніше ми розповідали про те, які ціни на смартфони з найкращою автономністю у 2024 році. Також ми писали про найкращі недорогі смартфони 2024 року.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.