Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Штрафи до 45 тис. грн: за які порушення можуть покарати українців в Польщі

Проводячи вільний час в лісі іншої країни, потрібно дотримуватися певних правил, аби не натрапити на штрафи

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Збирати ягоди та гриби в лісах Польщі потрібно дуже обережно

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Багато людей полюбляють влітку виїхати в ліс та провести свій вільний час, збираючи гриби та різноманітні ягоди. Однак, якщо це зробити в Польщі, то можна натрапити на чималі штрафи, адже там є певні правила, яких потрібно дотримуватися.

Про це повідомляє інформаційний портал Польщі "in Poland".

Які штрафи можна отримати за збирання ягід та грибів в лісах Польщі?

Якщо говорити про професійних збирачів, то польська санітарно-епідеміологічна станція просить їх обов'язково приєднатися до спеціального реєстру. Йдеться про осіб, які збирають гриби, ягоди та лікарські трави для подальшого перероблення та продажу.

Таким чином порушники, які вестимуть дану діяльність без реєстрації, можуть натрапити на штраф від 1 000 до 5 000 злотих (від 9 338 до 46 691 грн).

Однак, якщо людина просто хоче для себе назбирати трохи ягід, наприклад, малини, суниці або чорниці, то це жодним чином не обмежується, потрібно лише переконатися, що це не заповідна зона. Тому таким відвідувачам лісу ніякі штрафи не загрожуватимуть.

Також в лісах Польщі забороняється використовувати спеціальні пристрої для збирання ягід, в народі їх називають "гребінки", які вичісують кущі. За це збирачі ягід ризикують отримати штраф у розмірі до 250 злотих (до 2 334 грн). Якщо людина вирішила використати спеціальні збиральні машинки, то за це доведеться заплатити 500 злотих штрафу (4 674 грн).

За які ще порушення можна "влетіти" на штраф в Польщі?

  • Недогляд за дітьми

Батьки, які залишають дитину віком до 7 років саму вдома, можуть отримати штраф або догану від муніципальної поліції. Отримати штраф можна й за вживання алкогольних напоїв при дітях.

Штраф у розмірі від 50 до 2 000 злотих (від 413 до 16 540 грн) можуть отримати батьки за прогулянку з дитиною по проїжджій частині, велосипедній доріжці чи залізничній колії.

  • Вигул собак

В Польщі люди зобов'язані надягти на тварин намордники та повідці, якщо порода собаки належить до переліку агресивних. А що стосується заборони на вигул тварин, то такі правила діють в багатьох прибережних містах. За таке порушення хазяїн тварини може сплатити штраф у розмірі до 500 злотих (до 4 132 грн).

Раніше ми розповідали, за які порушення можуть покарати українців в Італії. Також ми писали, за що можуть оштрафувати українців в Німеччині. Більше про закордонне життя читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.