Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Щоб догодити Путіну: українців попередили про можливі плани РФ на новорічні свята

Розповідаємо, чи варто очікувати на терористичну атаку з боку Росії на Новий рік

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Українцям розповіли, чи будуть обстріли на Новий рік

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Зовсім скоро українці зустрічатимуть Новий рік 2023. Цієї зими, на жаль, свято буде із гірким присмаком через війну з Росією, яка триває.Та попри бойові дії, багато наших громадян хочуть зустріти свято у колі друзів та рідних. Тож українців цікавить, чи не влаштує Росія черговий масований ракетний обстріл нашої країни 31 грудня.

Про таку ймовірність розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За його словами, думка про те, що Росія може влаштувати масований обстріл України до якоїсь конкретної дати — хибна.

"Наше Головне управління розвідки порадило не прив'язуватись до дат, що вони можуть нас "вітати", — зазначив речник.

При цьому він наголосив, що Кремль заздалегідь розписує свої цілі в Україні.

"У них є чіткий план, у них розписано пріоритетні цілі в Україні. Перший пріоритет, другий, третій. Залежно від того, де нам буде болючіше, вони туди й б'ють якомога підліше, якомога нахабніше і болісніше", — каже Юрій Ігнат.

Крім того, він вважає, що якщо командування армії ворога може "підв'язати" таку ціль до якоїсь дати, щоб догодити Володимиру Путіну та підіграти очікуванням російського населення, то воно це робить.

Росія атакувала Україну дронами 19 грудня: що відомо

У ніч на 19 грудня українці у багатьох містах прокинулися від звуків вибухів. Через атаку дронами-камікадзе сигнал повітряної тривоги пролунав у Києві, на Півдні та Сході країни.

За даними пресслужби ЗСУ, росіяни запустили 35 безпілотників зі східного узбережжя Азовського моря. 30 ворожих апаратів були збиті українськими військовими, але 5 дронів уникнули зіткнення з ППО.

За інформацією Київської міськадміністрації, один із літальних апаратів атакував об’єкт критичної інфраструктури, до того ж вибухи пролунали в Солом'янському та Шевченківському районах.

Дніпропетровщина, крім дронів, зазнала обстрілів важкою артилерією та "Градами". Як повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко, зазнали атаки міста та села у трьох громадах:

  • Червоногригорівській;
  • Мирівській;
  • Марганецькій.

А на Миколаївщині силами та засобами протиповітряної оборони знищено 10 "Шахедів", які атакували регіон пізно ввечері, 18 грудня.

Раніше сайт Pro Гроші розповідав, чи можливий в Україні повний блекаут на Новий рік. Також ми писали, коли енергетикам вдасться відновити стабільну генерацію в енергосистемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.