Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ще менше українців зможуть виїхати за кордон через війну: про кого йдеться

Питання щодо виїзду чоловіків за кордон під час війни заслухають на засіданні Ставки, яке відбудеться найближчим часом

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Ще одній категорії українців заборонять виїжджати за кордон

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні найближчим часом переглянуть питання щодо дозволів на виїзд чоловікам за кордон під час війни. Умови стануть жорсткішими, зокрема, для українських артистів.

Про це заявив в етері телемарафону секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов.

За його словами, багато громадяни не розуміють, що дозвіл на виїзд з України під час воєнного стану передбачає необхідність повернутись.

Так, він розповів, що в грудні 2022 року Міністерство культури дозволило виїхати за кордон шістьом артистам. Вони представляли Україну, та коли настав час повертатися додому – не зробили цього.

"Вони зухвало починають коментувати й викладати в пабліки, що вони такі розумні, а інші мають воювати. Я чітко усвідомлюю собі, що такі "артисти" будуть в іншому місці "виступати", коли повернуться", – сказав Данілов.

За його інформацією, питання щодо виїзду чоловіків за кордон під час війни заслухають на засіданні Ставки, яке відбудеться найближчим часом.

Данілов також пояснив, що йдеться про справедливість, адже усі повинні допомагати Україні перемогти.

"Не можеш воювати? Будь ласка, працюй, сплачуй податки. Не можеш працювати? Допомагай, як можеш. Але от отак ганьбити країну – це не дозволено нікому", – заявив Олексій Данілов.

Водночас посадовець додав, що цілком підтримує зміни до законодавства щодо посилення умов виїзду чоловіків призовного віку за кордон.

Студентам та спортсменам можуть спростити умови виїзду за кордон

Про це йдеться у законопроєктах №9075 і №9074 на сайті Верховної Ради.

Так, у пояснювальній записці до законопроєкту №9075 пропонується дещо змінити законодавство та забезпечити можливість українським студентам іноземних вишів (чоловікам) та іншим категоріям громадян, які не підлягають мобілізації в особливий період, вільно виїжджати за кордон.

Натомість у законопроєкті №9074 йдеться про те, що українські спортсмени зможуть виїжджати за кордон на міжнародні змагання та інші спортивні заходи.

При цьому ці категорії громадян повинні повернутися назад до України у відповідний термін, встановлений законом.

Раніше ми розповідали, як покарають чоловіків, які втекли за кордон під час війни. Також ми писали, хто перебуває у складі військового резерву України.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.