Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Розлад не лише серед росіян? Що відбувається з економікою РФ на тлі ситуації з "вагнерівцями"

Розповідаємо, що відбувається на російському валютному та фондовому ринку після того, як ПВК "Вагнер" перетнули кордон РФ

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Фондовий та валютний ринок зазнав кардинальних змін після заяви голови ПВК "Вагнер"

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Після того, як глава ПВК "Вагнер" Євгеній Пригожин зробив заяву про те, що "вагнерівці" планують здійснити державний переворот в Росії та "скинути" диктаторську владу, російський фондовий та валютний ринок зазнали кардинальних змін. Акції найбільших компаній стрімко ринули донизу, а курс долара наближається до максимальної позначки.

Про це свідчать дані сайту Investing.com.

Що відбувається на валютному ринку в Росії?

Наразі курс долара на російському валютному ринку становить 84,70 рублів, такий значний "скачок" відбувся 23 червня 2023 року, після заяви Євгенія Пригожина про "звільнення" Росії. Ще 22 червня середній курс долара становив 83,46 рубля. Не виключено, що ці показники будуть зростати й надалі, адже "вагнерівці" лише розпочали свій шлях до Москви.

Курс долара на російському валютному ринку
Курс долара на російському валютному ринку
Фото: Investing.com

Щодо євро, то його курсовим показникам також навряд чи зрадіють росіяни. Станом на 24 червня 2023 року зафіксовано середній курс євро на рівні 91,12 рубля. Зміна показників іноземної валюти у бік зростання також пов'язана з активністю дій ПВК "Вагнер" на території РФ.

Середній курс євро в РФ
Середній курс євро в РФ
Фото: Investing.com

Що сталося з акціями найбільших російських компаній?

Заява ватажка ПВК "Вагнер" Євгенія Пригожина про державний переворот в Росії вплинула й на російський фондовий ринок. Акції найбільших компаній стрімко ринули донизу. Станом на кінець 23 червня 2023 року індекс московської біржі знизився на 1,93%.

Зокрема спостерігається падіння таких акцій:

  • Сбєрбанк – на 2,07%;
  • Роснєфть – на 1,66%;
  • Аерофлот – 3,19%;
  • Газпром – на 1,55%;
  • Лукойл – на 2,08%;
  • Яндекс – на 3,98%.

Це свідчить про те, що акції знецінюються, "вагнерівці" влаштовують розлад не лише серед населення, а ще й в економіці РФ.

 | Фото: Investing.com
 | Фото: Investing.com

Як впали акції російських компаній

Фото: Investing.com

Як впали акції російських компаній

Фото: Investing.com

Що відомо про перетин російського кордону "вагнерівцями"?

Вночі 24 червня 2023 року ПВК "Вагнер" перетнули російський кордон та без проблем увійшли до Ростова. За словами Євгенія Пригожина, прикордонники не чинили жодного спротиву, а навіть навпаки не втратили можливість приєднатися до "вагнерівців" та здійснити державний переворот у РФ.

Наразі в багатьох регіонах Росії встановлюються блокпости, а в Москві та деяких інших містах оголошено режим антитерористичної операції. Міноборони РФ закликали правоохоронні органи не вагатися та у разі небезпеки з боку "вагнерівців" відкривати вогонь на ураження.

Раніше ми розповідали про топ мемів про Пригожина та події у РФ. Також ми писали, що транзит російського газу через Україну хочуть зупинити.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.