Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Рітейлери звернулись із проханням до Кабміну – що хочуть мережі супермаркетів

Розповідаємо, про що йшла розмова на зустрічі із представниками уряду та Верховної Ради

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Компанії звернулись до уряду

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Найбільші рітейлери попросили Кабмін закріпити 5% квоту на бронювання співробітників та обговорили з урядом проблеми із розрахунками за товари.

Про це йшлося на зустрічі міністра економіки Юлії Свириденко та голови податкового комітету Ради Данила Гетьманцева з представниками найбільших українських рітейлерів, повідомляє Мінекономіки.

У заході взяли участь представники "Коло", Fozzy Group, АТБ, Novus, "Ашан" та Varus.

Компанії запропонували закріпити квоту 5% на бронювання працівників, критично важливих для діяльності компаній, а також регулювання цін на продукти.

"Нинішні норми регулювання в цій сфері є тимчасовим заходом і охоплюють дуже обмежене коло соціально значущих продуктів харчування", - зазначають у Міністерстві.

В уряді нагадали про відміну вимог до рівня торгової надбавки на окремі продукти. Представники рітейлерів порушили питання розрахунків за товари з постачальниками.

Проблема в тому, що у лютому максимальний термін розрахунку був встановлений на рівні 10 днів і тому виробники скаржаться на зростання заборгованості, а супермаркети на брак обігових коштів для оплати.

"Ми зацікавлені, щоб постачальники та рітейлери в результаті діалогу вийшли на взаємовигідні терміни розрахунків і неухильно дотримувалися їх", - сказала міністр економіки Юлія Свириденко.

У відомстві пообіцяли допомогти із кредитуванням галузі за програмою "5-7-9", у тому числі середньому бізнесу.

Раніше ми також писали, які зміни планують внести у процес бронювання співробітників від мобілізації та розповідали, що буде з військовими пенсіями у разі повторної мобілізації.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.