Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Результат здивував: у мережі порівняли камери iPhone 16 Pro та iPhone 5S

У деяких випадках камера старого iPhone 5S була навіть кращою, ніж у новинки від Apple

Фото: Скриншот/YouTube

Обидва пристрої досі можуть конкурувати в якості зйомки

Фото: Скриншот/YouTube

Серед користувачів в Інтернеті поширюється думка, що якість фотографій нових iPhone практично не відрізняється від попередніх моделей. Але що буде, якщо дійсно порівняти камери iPhone 16 Pro та iPhone 5S?

Такий експеримент провів автор You-Tube-каналу SMARTPHONE FILMMAKING PRO, де зіставив камери обох смартфонів.

Які характеристики камер обох iPhone

iPhone 5S має сенсор розміром 1/3 дюйма та основну камеру на 8 Мп з діафрагмою f/2.2. Пікселі камери мають розмір 1,5 мкм, а роздільна здатність відео 1080p при 30 fps є максимальною.

iPhone 16 Pro має сенсор розміром 1/1,28 дюйма, роздільна здатність основної камери 48 Мп, пікселі якої зменшені до 1,12 мкм, а діафрагма ширша – f/1.8. Крім того, новий iPhone має камери, включаючи ультраширококутну на 48 Мп та телефото з 5-кратним оптичним збільшенням, а також підтримує знімання відео в 4K при 120 fps. Також потужні алгоритми обробки зображень, які використовують сучасні пристрої, значно покращують якість знімання.

Яка різниця у зніманні з обох iPhone

Автор відео зазначив, що різниця між знімками з обох телефонів була не дуже помітна під час перегляду, якщо вони робилися в хорошому освітленні. Зображення iPhone 5S, на перший погляд, виглядають досить погано, хоча iPhone 16 Pro робить більш деталізовані фотографії з більшим динамічним діапазоном. Ба більше, через менш чітке освітлення тіней iPhone 5S іноді здавався більш реалістичним.

Якість відео з iPhone 16 Pro.
Якість відео з iPhone 16 Pro.
Фото: скриншот

iPhone 16 Pro має більший динамічний діапазон і краще передає відтінки шкіри, що створює помітну відмінність під час фотографування в поганому освітленні.

Якість відео з iPhone 5S.
Якість відео з iPhone 5S.
Фото: скриншот

Обидва пристрої добре справляються з відео при хорошому освітленні, але iPhone 5S значно відстає через погану стабілізацію та менш широкий динамічний діапазон. Старша модель також краще захистила голос від фонових шумів під час знімання в автоматичному режимі.

Порівняння якості фронтальних камер.
Порівняння якості фронтальних камер.
Фото: скриншот

Крім того, автор підкреслив переваги iPhone 5S в його компактності, легкості та простоті інтерфейсу камери, який не містить складних налаштувань, які є у нових моделях. Водночас він розкритикував нову кнопку камери iPhone 16 Pro, сказавши, що вона незручна і робить роботу професійного відеооператора складною.

Раніше ми розповідали про те, скільки коштуватиме ремонт Camera Control в iPhone 16. Також ми писали про те, скільки коштують нові iPhone 16 в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.