Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Простіше купити новий: скільки коштуватиме ремонт Camera Control в iPhone 16

Ремонт Camera Control в нових iPhone 16 може коштувати дуже дорого у разі виникнення проблем

Фото: Unsplash

Через нову кнопку в iPhone 16 можуть виникнути проблеми

Фото: Unsplash

Перші враження користувачів щодо серії Apple iPhone 16 різноманітні та неоднозначні. Хоча телефон працює краще, ніж очікувалося в таких областях, як потужність процесора, керування теплом і можливості камери, однак, є одна функція, яка привертає багато уваги з неправильних причин. А саме новітня функція Camera Control.

Про це розповіло видання Gizmochina.

Що не так з Camera Control в нових iPhone

Цього року Apple представила нову бічну кнопку на iPhone 16.

Кнопка працює як затвор камери, створюючи тактильну вібрацію, якщо телефон тримати горизонтально, що робить її легко доступною. Намагаючись повторити відчуття традиційної камери, Apple намагалася покращити роботу камери. Але деяким користувачам це не сподобалося. Цю функцію багато хто вважає однією з найбільш нещасливих інновацій Apple на сьогодні. Якщо цього недостатньо, ремонт цієї кнопки буде дуже дорогим.

Користувачі повідомили, що кнопка працює не так гладко, як пропонує Apple. Розташування незручне, що ускладнює доступ, тримаючи телефон горизонтально або вертикально. Для багатьох спроба використовувати кнопку для фотографування призводить до поганої ергономіки, що ускладнює стабільне утримання телефону під час натискання кнопки.

Згідно зі звітами, ймовірність ламання місткісної кнопки значно збільшується, оскільки вона складається з дев’яти різних компонентів. Якщо кнопка ламається, Apple класифікує це як "Інші пошкодження", і ремонт буде дуже дорогим.

Вартість ремонту кнопки "Camera Control".
Вартість ремонту кнопки "Camera Control".
Фото: Gizmochina

Ремонт iPhone 16 може коштувати 4 399 юанів (624 долари або 25 818 грн), а iPhone 16 Pro – 5 299 юанів (751 долар або 31 073 грн).

Це головним чином тому, що Apple, як правило, пропонує повний ремонт пристрою, а не розв'язання окремих проблем компонентів. Навіть невеликі проблеми з кнопкою камери класифікуються як "Інші пошкодження", що може призвести до вищих витрат на ремонт. Оскільки місткісна кнопка складається до дев’яти компонентів, вона створює кілька потенційних точок відмови.

З маркетингових матеріалів Apple було очевидно, що містка кнопка мала на меті надати користувачам кращий досвід роботи з камерою. Меню можна було б відкрити легким натисканням, проведення пальцем можна було б змінити налаштування, а кнопка працювала б як затвор камери. На папері це виглядає як інновація. Насправді це абсолютно інша історія.

Компоненти "Camera Control".
Компоненти "Camera Control".
Фото: скриншот

Під час використання кнопки налаштування камери мають маленький інтерфейс, що є ще однією проблемою. Багато користувачів вважають це складнішим, ніж налаштування параметрів безпосередньо на сенсорному екрані. Одним словом, ця функція надто ускладнює простий процес, і ціна ремонту кнопки може відштовхнути користувачів від використання цієї нової функції.

Раніше ми розповідали про те, що не так з камерою iPhone 16. Також ми писали про те, що не так з оновленням системи iOS 18.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.