Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Резолюція ООН про виплату компенсацій Україні: з'явилась реакція Росії

Кремль заявив, що не визнає резолюцію ООН про виплату компенсацій Україні

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Росія хоче не допустити вилучення заморожених активів

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Росія виступає категорично проти резолюції Генеральної асамблеї ООН про відшкодування Україні збитків, завданих повномасштабною агресією.

Про це заявив прессекретар президента Росії Дмитрій Пєсков, пише Інтерфакс.

"Звісно, організатори цього процесу намагаються завершити грабіж наших золотовалютних резервів, які були абсолютно незаконним чином заблоковані. Власне, це формалізація цього грабежу з використанням майданчика ООН. Рішення це не є юридично зобов'язуючим, так ми до нього і будемо ставитися. Категорично проти цього", – сказав Пєсков.

Він зазначив, що "Росія робитиме все, що можливо" для недопущення вилучення заморожених російських активів.

"На тлі абсолютного нехтування в останні пів року всіх основ і правил приватної власності, міжнародного права тощо, звичайно, превалюють такі рейдерські методи захоплення. Усе це ми будемо враховувати при визначенні нашої подальшої лінії", – сказав Пєсков.

Генасамблея ООН ухвалила резолюцію щодо репарацій

У понеділок, 14 листопада, Генеральна Асамблея ООН ухвалила резолюцію про створення реєстру збитків, завданих Україні внаслідок російської збройної агресії.

Резолюцію підтримали 94 країни, проголосували проти – 13, утримались від голосування – 74.

Так, Генасамблея визнає, що Росія має бути притягнута до відповідальності за порушення міжнародного права, зокрема її агресію, а також міжнародного гуманітарного права і прав людини. Відповідно, юридичні наслідки для РФ мають включати відшкодування збитків, завданих Україні.

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця наголосив, що Росія зруйнувала майже половину українських електромереж та інженерних комунікацій, залишивши мільйони українців без світла, води та опалення напередодні зими.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.