Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Проходження ВЛК – які зміни чекають на військових вже у серпні

Українська влада готує зміни для наших захисників, щоб вони уникали зайвої бюрократії

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні зміниться процес проходження ВЛК

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українських військових з серпня чекають зміни, адже в країні продовжать впроваджувати принцип "Довідки ходять за військовими". Тобто незабаром проходження військово-лікарських та медико-санітарних експертних комісій стане максимально швидким та зручним.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль після наради з представниками МОЗ, Мінсоцполітики, Міноборони, Мінцифри, нардепами, Мінвідновлення та командуванням Медичних сил ЗСУ.

В Україні пришвидшать впровадження Є-черг для військово-лікарських комісій

За словами Шмигаля, в країні вже працюють такі черги, але їх впровадження відбувається повільно. Наразі відомо, що лише 18% військових були зареєстровані віддалено.

У зв'язку з цим було винесено завдання прискорити процес впровадження Є-черги, а також надати додаткове навчання та інформування начмедів про можливості запису на військову-лікарську комісію віддалено.

В серпні запрацюють електронні довідки

Попередні проблеми з отриманням довідок про обставини травми та відпускних квитків також будуть вирішені. Міноборони планує перевести ці документи в електронний вигляд. Очікується, що ця опція має запрацювати вже в серпні поточного року.

В Україні ТЦК та СП будуть працювати довше

Денис Шмигаль повідомив, що наказав Міноборони збільшити час роботи територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Це дозволить уникнути неприємних черг і забезпечити приймання військовослужбовців протягом усього робочого дня.

Прем'єр-міністр зазначив, що усі дотичні відомства та міністерства отримали доручення. Це допоможе українським військовим уникнути зайвій бюрократії, яка відволікала їх від оборони країни та нищення російських окупантів.

Раніше ми повідомляли, чи можуть українські військові виїжджати за кордон під час своєї відпустки. В цьому матеріалі ви зможете дізнатися, за яких умов це можливо та які документи потрібно підготувати. Також ми писали, що потрібно робити в разі примусового відвезення до територіального центру комплектування.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.