Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Посилення призову не уникнути? У Раді попередили, до чого готуватися

У парламенті уточнили, чи зміняться правила загальної мобілізації через півтора року війни та як поповнюватимуть втрати серед особового складу

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Передумов для посилення призову поки що немає

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні загальна мобілізація триває в плановому режимі. Будь-яких додаткових передумов для посилення призову наразі немає.

Про це йдеться в заяві члена комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федора Веніславського в ефірі телемарафону.

За його словами, від початку повномасштабної війни, з 24 лютого 2022 року, в Україні тривають "абсолютно планові" мобілізаційні заходи. Зокрема, як пояснив він, наразі Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) вручають повістки тим військовозобов'язаним, військово-облікові спеціальності яких потрібні на фронті, на передовій лінії.

"В Україні на цей момент якихось необхідних передумов для збільшення кількості військовозобов'язаних для їх мобілізації немає. Все відбувається в тому плановому режимі, як відбувалось з перших днів війни", — сказав він.

Також він нагадав, що війна призводить до втрат — є загиблі та поранені військові, тож втрати потрібно поповнювати.

"Відповідно територіальні центри продовжують комплектувати ті військові підрозділи, які зазнали втрат. Окрім того, оскільки ми намагаємося сформувати ті резерви, які забезпечать швидке просування і деокупацію всієї території, формуються нові військові підрозділи. Їх також необхідно забезпечувати відповідними військовослужбовцями", — заявив нардеп.

Який штраф за відсутність військового квитка

Керуючий партнер ЮК Winner Ігор Ясько розповів у коментарі сайту Pro Гроші про те, що слід пам'ятати про відповідальність за навмисне псування військового квитка або його недбалого зберігання, яке призведе до втрати документу. За такі дії чоловік може заплатити штраф. Треба буде віддати від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Тобто від 510 грн до 850 грн — стаття 211 КУпАП.

Скажімо так, якщо про порушення правил військового обліку дізнаються, може бути застосовано штраф, а також особу поставлять на облік, – говорить експерт.

Нагадаємо, ми писали про те, хто з українців може законно покинути службу. Також ми розповідали, що в РНБО також пояснили, чи буде посилення мобілізації в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.