Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Податків надійшло більше, ніж до війни: ДПС подала звіт за 10 місяців

Від початку року до загального фонду державного бюджету надійшло 575,7 млрд гривень

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Податки під час війни перевищують довоєнний період

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

За 10 місяців 2022 року надходження (сальдо) до загального фонду державного бюджету по платежах, що контролюються ДПС, склали 575,7 млрд гривень.

Про це повідомили у Державній податковій службі України.

Такий показник на 87,6 млрд гривень, або на 17,9% більший, ніж у січні – жовтні 2021 року.

"Платники підтримують нашу державу у складний воєнний час, сумлінно сплачуючи до бюджету податки. Завдяки активній громадянській позиції наших платників держава стабільно отримує кошти для забезпечення Збройних Сил України та соціальних виплат", – наголосили у ДПС.

Показники розпису Міністерства фінансів України за доходами загального фонду державного бюджету виконано на 101,8%, додаткові надходження – 9,9 млрд гривень. Відшкодовано ПДВ на рахунки платників – 62,9 млрд гривень.

Конкретно у жовтні 2022 року надходження до загального фонду державного бюджету становлять 42,4 млрд гривень. Це на 3,8 млрд гривень, або на 9,9% більше, ніж у жовтні 2021 року. Відшкодовано ПДВ на рахунки платників – 10,9 млрд гривень.

Які податки платять ФОП в Україні

Після запровадження воєнного стану влада вирішила серйозно змінити законодавство на цей час і зняти певну частину податків з підприємців та громадян.

ФОПам першої та другої групи держава дозволила з 1 березня не сплачувати єдиний податок та єдиний соціальний внесок. ЄСВ можна не платити аж до кінця воєнного стану і ще рік після його скасування.

Якщо у вас є бажання поповнити казну – це лише вітається, однак за несплату вас ніхто карати не буде.

Сайт Pro Гроші розповідає детальніше, які податки платять фізичні особи підприємці під час війни в Україні.

Нагадаємо, в Україні до 1 січня 2023 року застосовуються особливості оподаткування прибутку підприємства. Йдеться про інвестора із значними інвестиціями, який є стороною спеціального інвестиційного договору, укладеного відповідно до закону.

Винятком є ті інвестори, які реалізують інвестиційні проєкти у сферах добування з метою подальшої переробки та/або збагачення корисних копалин.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.