Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Пільгові кредити для молоді: уряд продовжив програму до 2026 року

Розповідаємо, яка програма уряду допоможе молодим родинам отримати житло та на скільки продовжили таку ініціативу можновладці

Фото: УНІАН

Уряд продовжив програму забезпечення молоді житлом

Фото: УНІАН

З метою забезпечити українські сім'ї власним житлом, Кабінет міністрів вирішив продовжити програму забезпечення молоді житлом до 2026 року. За цією програмою, родини на пільгових умовах можуть отримати кредити на власну оселю.

Про це розповів виступ прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля під час засідання Кабінету міністрів.

За словами прем'єра, житлове будівництво — це сфера, яка всіляко підтримується урядом, має важливе соціальне та економічне значення. Завдяки програмі забезпечення молоді житлом, яку продовжили до 2026 року, в будівництво буде інвестовано понад 1 млрд гривень, що створить нові робочі місця, забезпечить розвиток громад та податкові надходження до бюджету.

"Ми очікуємо, що місцева влада набагато активніше долучиться, адже як ніхто має бути зацікавлена у тому, щоб молоді родини жили та працювали саме в їхній громаді", — сказав Денис Шмигаль.

На його думку, громади мають активно використовувати цю можливість, адже програма передбачає співфінансування з боку місцевих бюджетів. А ще уряд працює над врегулюванням питання щодо використання коштів, які громадяни отримали у вигляді сертифікатів по програмі "єВідновлення".

"З Фонду ліквідації наслідків збройної агресії передбачено 2,5 млрд гривень на компенсаційні сертифікати. Тисячі українців зможуть придбати нове житло на заміну того, що повністю знищили російські терористи.", — повідомив Шмигаль.

Він також переконаний, що такий підхід одночасно стимулює будівельну галузь України та забезпечить громадян справедливою компенсацією.

Куди спрямували кошти з Фонду відновлення

Гроші з Фонду відновлення витратять на не лише на поновлення соціальної та критичної інфраструктури, але й на поліпшення стану укриттів. Однак під час нового опалювального сезону, в пріоритеті ремонтні роботи у сфері енергетики.

"Другий напрямок відновлення – критична та соціальна інфраструктура. 62 млрд грн ми виділили з Фонду відновлення. З них 11,3 млрд грн – на відновлювальні проєкти в соцсфері та ЖКГ. 3,5 млрд грн – на будівництво та відбудову інфраструктури, житла та громадських споруд. Ще майже 19 млрд грн – на виконання робіт на об’єктах енергетики", — запевнив прем'єр-міністр.

Крім того, на програми компенсації за зруйноване чи пошкоджене житло — "єВідновлення" та "єОселя" виділили 4,4 млрд грн.

Раніше ми писали, про те як уряд планує захистити енергооб'єкти від ударів ворога, а також що буде з субсидіями та тарифами до кінця року.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.