Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Під час виходу на пенсію деякі жінки можуть стикнутися з проблемами – що робити

В Україні у жінок можуть виникнути складнощі з деякими документами під час виходу на пенсію

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

У деяких жінок можут виникнути складнощі під час виходу на пенсію

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Під час виходу на пенсію деякі жінки можуть стикнутися з проблемою підтвердження дівочого прізвища, тому варто заздалегідь подбати про документи, які можуть знадобитись.

Сайт Pro Гроші розповідає, що потрібно робити в такому випадку.

Які документи потрібні

Насамперед потрібно отримати витяг з державного реєстру актів цивільного стану. Це можна зробити в будь-якому відділі РАЦС незалежно від місця державної реєстрації акта цивільного стану та місця проживання заявника.

Для отримання такого витягу подається заява/запит, в якій вказується одна з таких відомостей про фізичну особу, щодо якої видається виписка:

  • прізвище, ім’я та по батькові, дата та місце народження особи, щодо відомостей про яку отримано запит;
  • серія та номер свідоцтва про державну реєстрацію відповідного акта цивільного стану, дата його видачі;
  • реєстраційний номер, згідно з яким зареєстровано внесення відомостей про акт громадянського стану.

У разі подання заяви/запиту про надання виписки щодо актового запису про шлюб або розірвання шлюбу, додатково вказуються ПІБ другого чоловіка.

Подати заяву/запит на отримання такого документа заявник може особисто або через законного представника:

  • безпосередньо до відділу державної реєстрації актів цивільного стану;
  • надіславши документи поштою (рекомендованим листом);
  • в електронному вигляді через мережу Інтернет з використанням вебпорталу "Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану" на сайті Міністерства юстиції.

При особистому поданні заяви/запиту про надання витягу людина має надати паспорт громадянина України та у відповідних випадках документи, що підтверджують сімейні відносини. У разі надсилання заяви поштовим зв’язком виписка з реєстру надсилається заявнику поштою.

У разі якщо документи надсилаються в електронному вигляді через Інтернет з використанням вебпорталу, то подають заяву встановленої форми з накладенням кваліфікованих електронних підписів та відсканованими копіями необхідних документів.

До заяви також додається документ про внесення плати за видачу витягу або підтвердження права на безплатне отримання витягу з Реєстру.

Раніше ми розповідали, чи зможуть українці отримувати пенсії під час блекауту. Також ми писали, що буде з пенсіями військових у грудні. Більше про пенсії, субсидії та інші соціальні виплати читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.